Kranskullan for Holmenkollmarsjen 2014 tar imot vinner Arne Post fra Team United Bakeries. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

Kranskullan for Holmenkollmarsjen 2014 tar imot vinner Arne Post fra Team United Bakeries. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

Tjuvstart på Holmenkollmarsjen

For første gang inviterer arrangørene bak Holmenkollmarsjen ivrige deltagere til å teste ut løypene på forhånd, i organiserte former. Målet? Mindre stress for deltagerne på renndagen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Holmenkollmarsjen skal være rennet med lave skuldre, men erfaringsmessig er ofte førstegangsløperne litt nervøse før start. Det er helt naturlig. Vi håper dette tiltaket vil bidra til at løperne føler seg tryggere på løypa, forteller arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Førstkommende søndag inviterer han og arrangementsgjengen til gratis gjennomgang av både 25- og 54 km-traseen. To langrennsinstruktører blir med på begge distansene, i tillegg til tidligere landslagsløper og Aktiv mot Kreft-ambassadør, Bente Skari.

– Vi deler inn i grupper basert på hvor raskt du tror du vil gå. Det kan være lurt å gjøre seg litt kjent med løypa på forhånd. Vi har løypekart tilgjengelig på nett, forsikrer Sørland.

Søndag morgen går altså bussen fra Frognerseteren til Sørkedalen for de fremmøtte. Alle som deltar får utdelt litt fast og flytende før start, men deltagerne bør ha med ekstra mat og drikke, samt eventuelt skift. Før start tilbys det også ski- og smøreservice fra Madshus og Swix.

– Vi håper dette blir en nyttig dag for førstegangsdeltagere og en god treningstur for de som vil teste form og trasé før det braker løs lørdag 7. februar. Også får vi vist fram hvor fine forholdene er allerede nå, sier arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland, fornøyd.

Holmenkollmarsjen 7. februar 2015
* Er et av Norges største turrenn i klassisk stil med om lag 7500 deltagere årlig.

* Har to traseer, 54 og 25 km, som begge starter i Sørkedalen og går gjennom Nordmarka før målgang i Holmenkollen. Bli kjent med de ulike traseene her.

* Arrangeres for 42. gang i 2015.

* Søndag 25. januar inviterer Skiforeningen til gratis gjennomgang av begge løypene med buss fra Frognerseteren til Sørkedalen kl. 08:30. OBS: Det arrangeres KM i Holmenkollen den søndagen, og det forventes mye trafikk i området. Beregn derfor god tid til bussen.

* Påmelding innen torsdag 22. januar til holmenkollmarsjen@skiforeningen.no eller ring 22 92 32 00.

Linker
Les mer på Holmenkollmarsjen.no
Se løypekart og -profil, værvarsel, bilder m.m.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus