Christoffer Callesen ute på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Christoffer Callesen ute på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Callesen uten tro på VM-gutta i Vasaloppet

Christoffer Callesen fra Team LeasePlan Go tok sist helg steget opp på pallen i Swix Ski Classics, nå venter Marcialonga, om ikke lenge står Vasaloppet for tur, like etter Ski-VM Falun 2015. - Jeg tror ikke de har sjanse, slår han fast om VM-stjernenes muligheter i Vasan. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Forrige helg tok Christoffer Callesen fra Team Leaseplan Go det store skrittet opp på pallen i Swix Ski Classics for første gang.

- Rennet ble annerledes enn jeg trodde på forhånd. Vi bodde der hele uka, og jeg hadde troa og gledet meg til å gå et realt langløp med én lang runde. Vi hadde intervall i traséen på onsdagen, og jeg fant skikkelig godfølelsen over bakketoppene - holdt følge med Eliassen og greier.

- Så kom beskjeden om et massivt snøvær og like etter at de skulle korte ned løypa i flere, kortere runder. Det gjorde meg deppa siden det fort gir et samla felt inn, og mine sjanser i en spurt er det som kjent ingen grunn til å skrive verken hjem eller andre steder om. Men slik ble det jo ikke, det ble gått hardt hele veien, og feltet sprakk opp gang etter gang.

Ikke nasjonskamp i langløp
I stedet for svensk seier, som det lenge lå an til å bli, ble det intet mindre enn syv nordmenn på toppen da løpets leder, Bill Impola, gikk feil. Og i målområdet rådet det usikkerhet i minuttene som fulgte etter målgang.

- Det var leit at det gikk som det gjorde med Bill, jeg skjønner godt hans situasjon. For meg var det ikke så nøye med 2.- eller 3.-plass, følelsen av å være med skikkelig talte mye mer enn pallplassen.

- Isolert sett er det kjedelig at det er så mange norske i toppen, men det blir fort litt gjemt bort i langløp hvor det er internasjonale lag. Vi har jo for eksempel Södergren på vårt lag. Det er på langt nær like viktig her hvilket land folk kommer fra som i verdenscupen. 

- Jeg er egentlig ikke så bekymret for svenskenes del heller. I tillegg til Bill Impola har vi jo Jörgen (Brink, journ.anm.), som fullstendig neglisjerer alle andre renn enn Vasaloppet. Han blir garantert til å regne med når det skal gjøres opp om seieren i Mora. Dessuten husker vi jo alle hva Richardsson gjorde med feltet i Åre i fjor (Årefjällsloppet, finalen i Swix Ski Classics, journ.anm.).

- Det er for øvrig gøy at VM skal være i Sverige i år, jeg tror og håper at det kommer mange verdenscupløpere til start på Vasaloppet. 

Etter en kort kunst- eller tenkepause legger han til:

- Men de har ikke sjanse. Det viser seg jo gang etter gang. 

Bedre sesong
Team Leaseplan Go hadde ikke en helt optimal sesong i fjor, men har forsterket laget ytterligere til i år med to sterke navn. Pallplassen i helga kan ha vært en indikasjon på at vinden har snudd litt for tigerne.

- I fjor hadde vi kun én pallplass, riktignok kom den i Vasaloppet, men det var en begredelig sesong. Vi var spente før denne sesongen, og har nå to 2.-plasser. Videre mål og forventning for vår del blir nå å være på pallen i hvert renn. Det må vi klare for å rettferdiggjøre satsningen vi gjør, forklarer Christoffer Callesen, som for øvrig selv også blogger om sitt liv som langløper i Team LeasePlan Go.

- Det har vært utrolig bra å få inn Stian (Hoelgaard, journ.anm.) på laget, han er en alle tiders gladgutt som fortsatt har i kroppen det vi andre på laget mangler, hurtighet. Han blir vår frontmann på de kortere distansene med flat finish. Watch out på König! Petter Eliassen er også en fantastisk ressurs å ha på laget. Han er et utrolig godt parameter for oss andre på hardøktene, legger løperen fra Heggedal IL til.

Som regel blankt
Det blir mer og mer staking og krav til overkroppsstyrke i Swix Ski Classics, og Callesen er en av dem som sverger til blanke ski så ofte han kan.

- Jeg er nok ikke like trassig som pioneren Jørgen Aukland som så vidt jeg vet ikke engang vurderer alternativer. Jeg tester hver gang og velger det som fungerer best, og for meg blir det som regel blanke ski. Jeg mener at selv som langløper bør man kunne gå fort med feste også, og det er uheldig dersom beina blir en hemsko. Derfor forsøker jeg å grille beina litt også når det er forhold til det.

Artikkelen fortsetter under bildet
callesen-f-Rauschendorfer.jpg
Christoffer Callesen drar på feltet i Marcialonga 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Marcialonga, som kommer førstkommende søndag, er et uttalt favorittrenn for askergutten. Tidligere denne uka ble det bestemt at rennet skulle kortes ned fra 70 til 57 km.

- Jeg tror ikke den avstandsforskjellen skal ha noe å si for hvordan løpet ender. Aller helst vil jeg være i like god form som jeg var i helga. Da følte jeg at jeg var blant de aller sterkeste i feltet til å stake motbakker, og det er der det avgjøres i Marcialonga.

- Det blir spennende å se om det blir en samlet gjeng inn i bakken, eller om trenden med brudd fortsetter. Det gås mye offensivt om dagen, og det tror jeg er veldig bra for sporten, avrunder Team LeasePlan Go's Christoffer Callesen positivt.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus