Illustrasjonsbilde fra Troll Ski Marathon. Foto: Geir Olsen.

Illustrasjonsbilde fra Troll Ski Marathon. Foto: Geir Olsen.

Troll Ski Marathon satser igjen på 120 km

Med årets nyhet, ekstremdistansen 120 kilometer, satser Lillehammer Troll Ski Marathon i sitt jubileumsrenn nummer 20 på å befeste sin posisjon som verdens lengste turskirenn og langløp.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Rennet som starter på Venabygdsfjellet og ender opp på Sjusjøen går i 2015 helga etter påske og opplever allerede nå en strøm av påmeldinger fra inn og utland.

Rennleder Turi Elise Kaus og resten av staben i de 4 arrangørklubbene Øyer/Tretten IL, Mesnali Skilag, Ringebu/Fåvang IL og Søre Ål il satser også i år på rekorddeltagelse med et mål om 1000 deltagere.

De første
I jubileumsåret tilbyr arrangørene igjen ei løype på 120 kilometer. Dette var distansen i det første rennet i 94.

Løypesjef Jo Stenersen fra Øyer var en av de som gikk dette året. Det året gikk vi en runde på Venabygdsfjellet før turen startet sørover.

I år er det i Øyerfjellet løypa med de ekstra kilometerne løperne skal legge bak seg går.

Blir det over 300 deltagere på 120 km stiller jeg også i år påstår Stenersen – så får tiden vise om han igjen må i ilden som skiløper.

Ekstreme utfordringer
Med en trend der folk søker mer og mer etter ekstreme utfordringer glir rennet inn i hjertet hos mange som søker etter det ekstreme.

En spørreundersøkelse utført blant alle deltagerne etter rennet i fjor viser at over 50% av løperne kommer igjen og at mange ønsker å prøve 120 kilometeren i år.

Med mange faste årlige deltagere beholder vi distansene 15, 45 og 95 kilometer og i år, kan salg og markedsansvarlig Geir Evensen fortelle.

Hoveddistansen 95 kilometer er og seeding til Vasaloppet i Sverige og Birkebeinerrennet her på Lillehammer.

Evensen håper at rennet med årets 120 kilometer skal tiltrekke seg nye ekstremløpere.

Trekker til seg skiløpere fra mange land
Troll Ski Marathon har hatt en økning av utenlandske løpere, særlig fra Sverige og arrangøren ser for seg en økning også i år.

Rennet nærmer seg nå allerede 200 påmeldte før den første påmeldingsfristen den 1. februar og på startstreken er det allerede løpere fra Spania, Danmark, Finland, England og Tyskland.

Toppnavn
Gjennom årene har også flere toppløpere som Morten Eide Pedersen, Kjetil Hagtvedt Dammen og Sandra Hansson deltatt og rennleder Kaus håper å se noen av dette kaliber også i år.

Rennet er et av få internasjonale turrenn her i Norge og sjøl om førstepremiepotten kun er på 5000,- er den uformelle atmosfæren , løypa og fjellterrenget det som gir løperne den spesielle opplevelsen.

Det er viktig at vi styrker og videreutvikler trolløypa som et reiselivsprodukt, sier rennleder Kaus.

Her må næringsaktører, det offentlige og vi frivillige stå sammen for å få til en permanent løype som flere kan nyte godt av.

Rennlederen håper at langrennsprosjektet som Lillehammer Turist og det offentlige har dratt i gang kan være med på styrke rennet og trolløypa på sikt.

Avslutningsvis har Kaus en drøm:

- 1000 deltagere, 10 minusgrader og blå himmel på Venabygdsfjellet tidlig lørdag morgen den 11. april 2015 - da er vi fornøyde da!

Lenker
* Troll Ski Marathon sin hjemmeside
* Resultater, omtaler, bilder og værvarsel for Troll Ski Marathon


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse