En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

Optimale forhold for Trysil Skimaraton

Det ligger til rette for utfordring av løyperekorder når Trysil Skimaraton går av stabelen 14. februar. - Det har kommet mer en nok med snø de siste ukene, og traseen blir kjørt opp jevnlig, forteller Per Ola Haugen, og røper samtidig noen nyheter med årets renn.

Tips en venn  Skriv ut

Arrangørene av Trysil Skimaraton melder om flere spennende nyheter for årets renn, i tillegg til glimrende forhold i løypa.

Ligger an til deltakerrekord
Trysil Skimaraton er Trysils største skirenn, og har seeding både til Birken og Vasaloppet. Det populære seedingrennet har hatt opp mot 800 deltakere på det meste, og påmeldingene er godt i gang til årets renn som går av stabelen 14. februar.

- Påmeldingen renner inn hos oss. I dag har vi nøyaktig like mange påmeldinger som vi hadde på samme tidspunkt som i fjor. Magefølelsen sier at det er gode muligheter for deltakerrekord i år.

- Så for å sikre seg plass kan det være lurt å melde seg på allerede nå, for vi har et maksantall på 1000 deltakere, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Ny startordning skal gi bedre flyt
Trysil Skimaraton har på få år blitt en svært populært renn, og det har skapt noen utfordringer i løypa. For å skape bedre flyt og unngå køgåing, har arrangørene i år gjort noen grep.

- I år går vi fra fellesstart til puljeinndelinger på starten. Vi har stor tro på at dette vil øke kvaliteten på rennet slik at deltakerne får en enda bedre skiopplevelse. Det er selvfølgelig målet vårt, sier Haugen.

- I tillegg har vi gjort noen små justeringer i løypetraseen. Erfaringer fra i fjor har ført til at vi i år har laget en alternativ løype dersom det blir dårlig vær, altså en uværstrasé som går inn i skogen.

Løyperekorden skal utfordres
Nyhetene fra Trysil Skimaraton har kommet på løpende bånd før årets renn, og siste nyheten er en ny spurtpris. Første dame og mann til matstasjonen ved Ryskdalen vinner en pengepremie på 1500 kr.

Dette kommer i tillegg til pengepremien på 4000 kr til beste dame- og herreløper i mål. Det utbetales også 2500 kr ekstra til vinneren ved løyperekord. Vinneren kan dermed få med seg hele 8000 kr hjem fra Trysil Skimaraton!

- Vi prøver å utvikle Trysil Skimaraton med nye elementer hvert år for å gjøre rennet enda bedre. Den nye spurtprisen håper vi kan føre til et enda mer publikumsvennlig renn, og kanskje dette til og med kan være triggeren for å utfordre løyperekorden.

- Stian Remseth Andresen, som sitter på løyperekorden i dag og som har vunnet Trysil Skimaraton fire ganger tidligere, skal i alle fall forsvare tidligere titler i år, forteller Haugen.

Løyperekorden i Trysil Skimaraton for herrer er fra 2011 og tiden er 1:56:34. Løyperekorden for damer har Ulrica Persson og er fra 2013 med tiden 2:17:31.

Perfekte løypeforhold
Alt ligger til rette for at løyperekorder skal kunne slås i år. Det meldes om helt optimale forhold i Trysil Skimaratons løyper.

- Vi kunne vel ikke bedt om mer optimale forhold for å arrangere et skirenn. Det har kommet mer en nok med snø de siste ukene, og traseen blir kjørt opp jevnlig. Så det er gode muligheter for å teste ut løypa i forkant av rennet, sier Haugen.


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse