Fra løypene til Holmenkollmarsjen. Bildet er tatt 29. januar 2015 i stigningen opp mot Søndre Heggeli. Foto: Kjetil Hagen.

Fra løypene til Holmenkollmarsjen. Bildet er tatt 29. januar 2015 i stigningen opp mot Søndre Heggeli. Foto: Kjetil Hagen.

Før Holmenkollmarsjen: - Nå er det knallforhold i Marka

Alt ligger til rette for en strålende renndag for de 4500 skiløperne som hittil har meldt seg på Holmenkollmarsjen lørdag 7. februar. - Løypa blir preparert gjennomgående nå i helgen slik at de som vil ta seg en testrunde får anledning til det, melder løypesjef Kjetil Hagen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Torsdag 29. januar ble både 54 og 25 km-løypene til Holmenkollmarsjen gjennomgått og merket av løypesjefene Torbjørn Kulstad og Kjetil Hagen. De kunne begge konstatere at forholdene er i midt i blinken for å lose tusenvis av ivrige skientusiaster gjennom Normarkas indrefilet neste lørdag.

– Løypa blir preparert gjennomgående nå i helgen slik at de som vil ta seg en testrunde får anledning til det. Gårsdagens gjennomgang var svært lovende. Det er rett og slett knall forhold, forklarer assisterende løypesjef Kjetil Hagen.

Smørekurs-spesial
Til tross for varierende temperaturer i sentrumsnære strøk har snøen holdt seg i Marka. I høyden har nedbøren kommet som tung, våt snø. Det kan bety utfordrende smøreforhold – noe også fjorårets deltagere fikk oppleve.

– I fjor var forholdene svært vanskelige. Derfor har vi i år invitert til smørekurs-spesial førstkommende onsdag her i Holmenkollen. Det blir selvsagt også smørehjelp ved start og underveis i rennet på begge distanser, sier arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Fortsatt ledige plasser
Det er klart flest påmeldte til den lengste distansen hittil i år. Skiforeningen har tydelig merket en økning i antall påmeldte etter at skiføret for alvor meldte sin ankomst tidligere i januar.

– Påmeldingene ser ut til å samsvare noe med snøforholdene, og særlig i det siste har vi fått inn en del påmeldinger, men det er fortsatt ledige plasser igjen på begge distanser. Ved midnatt fredag øker prisen, så meld deg på i dag, oppfordrer Sørland.

Linker
Rennets hjemmeside
Resultater, omtaler, kartvisning, høydeprofil, værvarsel, bilder


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus