Barbro Kvåle på vei inn til gull på 15 kilometer fri under U23-VM i Almaty 2015. Foto: Erik Borg.

Barbro Kvåle på vei inn til gull på 15 kilometer fri under U23-VM i Almaty 2015. Foto: Erik Borg.

Gulljenta Barbro Kvåle: - Ubeskrivelig

- At det skulle holde til gull hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd, sier Barbro Kvåle etter seieren i U23-VM i Almaty torsdag

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Barbro Kvåle hadde en målsetting om å blande seg inn blant de ti beste på 10-kilometeren i U23-VM i Almaty. Da hun skjønte at det ble gull, var overraskelsen stor.

- At det skulle holde til gull hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd, sier Kvåle til NTB.

Den norske jenta var ikke blant de tre beste på noen av de tre passeringene underveis i løypa. På samtlige mellomtider lå hun drøyt ti sekunder bak ledende Nathalie von Siebenthal fra Sveits.

Brandbu-jenta hadde imidlertid spart krefter, og fra 6,7 kilometer og inn til mål distanserte hun det øvrige feltet med over ti sekunder.

Von Siebenthal, som ble henvist til bronseplass, ble slått med 17 sekunder på de drøyt tre kilometerne.

- Jeg startet ganske tidlig, så målet var å gå mitt eget løp og ikke tenke på sekunderinger. Når jeg er i form pleier jeg å ha litt å gå med på slutten, og det hadde jeg i dag.

Overlegen
- Hvordan er følelsen etter å ha tatt VM-gull?

- Den er litt ubeskrivelig. Veldig deilig, sier Kvåle.

- Hun har knekt noen koder, og har nok mye å takke løpsopplegget for. Det var den beste løperen som vant, selv om det ikke så slik ut underveis, sier rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad til NTB.

Russiske Darja Storosjilova var den som fulgte Kvåles tempo best, men hun endte likevel nesten seks sekunder bak Lillehammer-utøveren i mål.

- Det var en veldig god avslutning. Hun så overlegen ut mot slutten. De andre hadde kanskje åpnet litt hardt, mens Barbro hadde mye å spa på med, sier Svarstad.

Skuffende sprint
For Kvåle var gullet en stor opptur etter at hun ble utslått i semifinalen på tirsdagens sprint. En distanse hvor hun hadde et håp om å kjempe om medalje.

- Det var en stor nedtur, og da tenkte jeg at VM var kjørt. Jeg brukte ganske lang tid på å få humøret tilbake etter sprinten. I dag tenkte jeg bare at det får gå som det går. Målet mitt var topp 10, forteller Kvåle.

Svarstad er imponert over måten Kvåle klarte å beholde roen under løpet.

- Det er klart hun var revansjesugen. Det var morsomt å se at hun klarte å få ut det på en positiv måte. Hun holdt hodet kaldt, skryter treneren.

Svenske Evelina Settlin tok fjerdeplassen, men deretter fulgte de norske jentene Silje Theodorsen og Anne Kjersti Kalvå på delt femteplass. Berit Mogstad ble nummer sju.

---

U23-VM
Almaty, Kasakhstan - 5. februar 2015

Kvinner - 10 km, fristil

1. Barbro Kvåle, Norge 27:20.3
2. Daria Storozhilova, Russland +5.8
3. Nathalie von Siebenthal, Sveits +6.4
4. Evelina Settlin, Sverige +16.0
5. Silje Theodorsen, Norge +22.4
5. Anne Kjersti Kalvå, Norge +22.4

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus