En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

- Ligger an til tidenes Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton arrangeres lørdag 14. februar og på forhånd varsles det både et sterkt startfelt, perfekte forhold og gode værprognoser.

Tips en venn  Skriv ut

Det går mot en spennende helg i Trysil. Lørdag er det klart for Trysil Skimaraton og påmeldingene renner inn.

Storfavoritt med mange utfordrere
Det er forventet at over 700 personer stiller på start, og favorittene er mange, både i herre- og dameklassen. Forhåndspåmeldingen går ut onsdag kveld kl. 23.59.

- I år stiller vi med et veldig sterkt startfelt. Storfavoritten er Stian Remseth Andresen, som har løyperekorden for Trysil Skimaraton, men det er mange sterke utfordrere.

- Vi kan blant annet nevne tryslingene Tore Stengrundet som var fjorårets vinner, Espen Aleksander Sørli, vinneren av Stenfjellrunden Stian Engebretsen Nordli og veteranen Ola Sandholt, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Det er også et sterkt damefelt i år, og her ligger det an til en spennende konkurranse.

- Ja, vi tror også det blir en hard kamp i damefeltet. Fjorårets vinner og innehaver av løyperekordene for damer Ulrica Perrson er en klar favoritt blant damene. Hun blir nærmest utfordret av turløpereliten i Hedmark med Lin Iren Sætre, Ragnhild Bolstad, Ingrid Vikman og Ragnhild Hafsahl Karset i spissen, sier Haugen.

Perfekte forhold
Det meldes om veldig bra forhold i løypene. Det er meldt lite nedbør frem mot renndagen, så arrangøren forventer faste og gode spor for deltakerne i Trysil Skimaraton. Værprognosene for renndagen ser også veldig lovende ut.

- Vi skal ut å teste løypa i morgen, og vil etter det kunne gi noen gode smøretips til renndagen. Smøretipsene blir publisert på www.trysil.no og Swixs sine nettsider torsdag ettermiddag. Vi stiller også mannsterke på jobb på fredag, så dersom det er behov for smørehjelp så er det bare å komme innom hos oss.

- Tore Stengrundet, som har gått Trysil Skimaraton utallige ganger, kommer også til å være i butikken fredag ettermiddag og vil gi gode tips til de som ønsker det. I tillegg er vi rennkontor for Trysil Skimaraton så her kan dere hente startnummer, sier Thorbjørn Lyseggen, daglig leder i Sentrum Sport Trysil.

Innholdsrik renndag
Trysil Skimaraton skal være en opplevelsesrik dag for hele familien.

- Vi oppfordrer alle renndeltakerne til å ta med seg hele familien til Østby på lørdag. Det blir god stemning og egen skisprint for barn og ungdom opp til 14 år. Skisprinten går av stabelen i tidsrommet mellom start- og målgang for Trysil Skimaraton.

- Det er ingen forhåndspåmelding til skisprinten, så det er bare å møte opp. Og det blir selvfølgelig premier til alle, smiler Haugen.

Linker
* Rennets hjemmeside
* Resultater, omtaler, kartvisning, høydeprofil, værvarsel, bilder


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse