Celine Brun-Lie ute i VM-sprinten 2015 under mesterskapet i Falun. Foto: NordicFocus.

Celine Brun-Lie ute i VM-sprinten 2015 under mesterskapet i Falun. Foto: NordicFocus.

Celine Brun-Lie legger opp

- Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og nå føles det riktig å gjøre alvor av det, forklarer VM-løperen Celine Brun-Lie i samband med at hun pakker bort skiene.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Celine Brun-Lie (26) bekrefter overfor NTB at hun gir seg som toppløper etter inneværende sesong.

26-åringen fra Oslo har ikke lenger motivasjonen som skal til for å gå på en ny sesong som langrennsløper på toppnivå.

– Jeg gir meg etter den sesongen her, bekrefter Brun-Lie til NTB.

– Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og nå føles det riktig å gjøre alvor av det. Jeg skjønner at det er spesielt å legge opp i så ung alder, og jeg kunne sikkert holdt meg på dette nivået i flere år, men nå er tiden inne for å gjøre andre ting enn å bare gå fort på ski, sier hun.

– Jeg gleder meg til mitt nye liv, men samtidig blir det veldig vemodig å ikke skulle se alle de fantastiske menneskene rundt landslaget hver helg lenger. Jeg har fått venner for livet, og kanskje kan jeg bidra litt inn mot smøreteamet ved behov i framtiden, sier hun.

Åtte år på toppnivå
Etter åtte år i skisirkuset er det altså slutt. Dermed ble 9.-plassen i Falun det siste vi fikk se av Brun-Lie i VM-sammenheng.

– Det er jo litt kjedelig at det endte slik, men jeg kan ikke gjøre annet enn mitt beste og det var ikke godt nok her i Falun. Jeg har slitt litt med lungene, men det er ingen unnskyldning, sier 26-åringen videre.

Hun regner med å gå de to sprintene i Lahti og Drammen før hun legger toppskiene på hylla. Njård-løperen har også et ørlite håp om å kunne gå 3-mila på hjemmebane i Holmenkollen.

Beste VM-plassering
Oslo-jenta har fått med seg fire verdensmesterskap i karrieren. Hun VM-debuterte med 11.-plass i Liberec 2009.

9.-plassen i Falun er hennes beste i VM. I OL-sammenheng er sjetteplassen i Vancouver hennes bestenotering.

I verdenscupen har hun vært på pallen i sprint åtte ganger, men aldri vunnet.

Hun ble nummer seks i sprintverdenscupen i 2013 og ligger på 5.-plass før de to siste sprintene i Lahti og Drammen denne sesongen.

– Det er nok OL i Vancouver som er mitt beste minne rent sportslig, sier hun.

Fornøyd med skikarrieren
– Selv om jeg ikke har vært best – og vi nordmenn er ganske kravstore på hva som er å være god – så har jeg gjort mange gode prestasjoner. Jeg er fornøyd med min skikarriere, sier hun med et smil.

– Jeg kommer til å savne hele landslaget, trenerne, jentene, smøreteamet og hele apparatet rundt. Vi har tilbrakt veldig mye tid sammen og blir som en stor familie, sier hun.

Brun-Lie fortalte resten av landslaget om beslutningen fredag kveld og reiste hjem til Trondheim lørdag. Nå skal hun fullføre studiene ved NTNU, der hun har to år igjen av utdannelsen til å bli sivilingeniør innen petroleumsfaget.

– Jeg håper å kunne bruke en del av den perioden på utveksling. Jeg har veldig lyst å reise litt rundt uten å ha dårlig samvittighet fordi jeg ikke får trent nok til skisesongen, avslutter Brun-Lie.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus