Seierspallen etter 15 km fri under VM i Falun 2015. Fra venstre: Maurice Manificat (2.-plass), Johan Olsson (1) og Anders Gløersen (3). Foto: NordicFocus.

Seierspallen etter 15 km fri under VM i Falun 2015. Fra venstre: Maurice Manificat (2.-plass), Johan Olsson (1) og Anders Gløersen (3). Foto: NordicFocus.

VM-BRONSE til Anders Gløersen

Det ble svensk gull for andre dag på rad under VM i Falun onsdag, da Johan Olsson nok en gang viste at han er en mann for de store anledninger. Anders Gløersen sørget for norsk medaljejubel på herrenes 15-kilometer i fri teknikk.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Olsson gikk et strålende løp og kjempet i teten på alle passeringer underveis.

Den skade- og sykdomsplagede svensken, som vant VM-femmila i Val di Fiemme for to år siden, gikk sitt andre internasjonale løp denne sesongen.

Femteplassen i generalprøven på 15 kilometer fri teknikk i Östersund helgen før VM viste at veteranen er i form, og onsdag bekreftet han det samme igjen.

– Det var herlig å få til et sånt løp på hjemmebane, og først og fremst hadde jeg veldig gode ski. Akkurat som jentene hadde tirsdag, sa han til NRK.

Sterk Gløersen
Anders Gløersen gikk et meget godt disponert løp og pustet Olsson i nakken både på passering 7,5 og 11,4 kilometer. Da skilte det bare 3,5 sekunder opp til den svenske verdensmesteren.

På slutten hadde Olsson et ekstra gir som Gløersen ikke kunne matche. Dermed måtte det norske medaljehåpet nøye seg med bronse. I mål var han slått med 19,2 sekunder av Olsson.

– Jeg er kjempefornøyd med bronse. Målet mitt i hele år har vært å klare å ta medalje. Jeg skal være kjempefornøyd med det, sa Gløersen etter målgang.

– Jeg kjente at det røynet skikkelig på mot slutten. Sekundene rant av gårde. Å klare bronse er som en seier i dag, tilføyde han.

Fransk sølv
Franske Maurice Manificat truet lenge både Olsson og Gløersen, og de siste kilometerne holdt han større fart enn Gløersen. Inn mot mål ble det en sekundstrid dem imellom. Den vant Manificat med drøye sekundet. Dermed knep franskmannen sølvet.

Svenske Marcus Hellner ble nummer fire.

Finn Hågen Krogh var best på 15 kilometer fri teknikk i Östersund rett før VM. Onsdag var han slått med 47,6 sekunder av Olsson, men det holdt likevel til en sterk femteplass.

Chris Jespersen ble nest beste nordmann med niendeplass. Han hadde Sjur Røthe på plassen bak seg.

– Kroppen min svarte mye bedre i dag enn den gjorde på skiathlon. Det var et positivt løp i dag, og da er jeg fornøyd. Gløersen imponerte veldig i dag. Han fortjener en stafettetappe nå, sa Røthe.

Northug-smell
Petter Northug var aldri i nærheten av å kunne melde seg på i gullkampen torsdag. Allerede halvveis var sprintmesteren distansert med over 40 sekunder. Siste halvdel av løpet gikk langrennskongen på krabbegir.

I mål var Northug nummer 62, slått med nærmere fem minutter av verdensmester Olsson.

– Vi fryktet at Johan Olsson kom til å bli sterk i dag. Han fortjente gullet. Jeg ble for langt bak etter to kilometer og tapte for mye inn mot passering halvveis. Det er kjedelig at jeg ikke får det til i distanserennene, men det er jevnt og tett. Formen er bra, sa Petter Northug til NRK.

--- 

VM Falun 2015
Falun, Sverige - 25. februar 2015

Menn - 15 km, fristil

1. Johan Olsson, Sverige 35:01,6
2. Maurice Manificat, Frankrike +17,8
3. Anders Gløersen, Norge +19,2
4. Marcus Hellner, Sverige +39,8
5. Finn Hågen Krogh, Norge +47,6
6. Bernhard Tritscher, Østerrike +53,4

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus