---
Skiskyting Åpning Sjusjøen
Sprint: Kvinner- Menn
---
Bruksvallsloppet
10/15 km: Kvinner- Menn
---
Rovaniemi (FIS-renn)
10/15 km: Kvinner- Menn
---
Muonio (FIS-renn)
5/10 km: Kvinner- Menn| Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn
Kristin Størmer Steira har her sikret seg 5. plass under NM på Røros, distansen var 10 km fri teknikk. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kristin Størmer Steira har her sikret seg 5. plass under NM på Røros, distansen var 10 km fri teknikk. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Steira fikk ikke avslutningen hun ønsket

Kristin Størmer Steiras lange reise i skisporet er tettpakket av gode minner, men hun skulle gjerne sett at den endte på en annen måte

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kristin Størmer Steira har bestemt seg for å avslutte karrieren, 13 år etter debuten i verdenscupen. Til sommeren skal hun gifte seg, og 33-åringen håper også å stifte familie.

– Jeg har tenkt på det en stund, men det var forrige uke at jeg bestemte meg, sier Steira til NTB på spørsmål om når hun fant ut at nok var nok.

33-åringen hadde håpet å avslutte karrieren med å gå VM i Falun, men et brudd i hælen satte en stopper for planene.

– Jeg skulle veldig, veldig gjerne hatt en annen avslutning, men det er veldig mange gode minner, og det er de som kommer til å sitte igjen, sier hun.

Steira skal nå konsentrere seg fullt om to eksamener den nærmeste tiden, og etter det handler det om å planlegge et bryllup. I juli skal hun og den canadiske langrennsstjernen Devon Kershaw gifte seg i Lofoten.

– Jeg gleder meg veldig, og nå får jeg litt bedre tid til å planlegge. Det blir stort. Jeg håper bare det blir fint vær.

– Kommer det mange lagvenninner?

– Det kommer noen, sier hun med et smil.

Forloveden fortsetter
Steira har flere ganger snakket om at hun ønsker seg barn. Nå som karrieren er over, håper hun det blir en realitet.

– Det er klart jeg gjør det. Det er noe jeg har tenkt på en stund og har veldig lyst til. Det er noe vi håper på.

Forloveden Kershaw, som er ett år yngre enn Steira, skal fortsette satsingen.

– Han tenker å satse noen år til, så jeg får være husmor og superfan. Han vil jo også veldig gjerne gå Tour of Canada. Det er ikke verdenscup i Canada hvert år. Det er noe som drar veldig.

– Hvor lenge tror du han kommer til å satse?

– Så lenge han synes det er morsomt og har lyst. Jeg vet jo hva det går i, og har han lyst til å gå et OL til, støtter jeg ham i det. De har vært nære en medalje, og det er noe spesielt å være med.

Reisen betyr mest
Steira har ett OL-gull i stafett samt tre VM-gull i stafett i sin innholdsrike karriere. Merittlista inneholder også én OL-bronse og fem individuelle medaljer i VM-sammenheng.

I OL-sammenheng var Steira lenge kjent som den evige firer etter fire individuelle fjerdeplasser. I Sotsji i fjor kapret hun endelig en individuell medalje med bronse på tremila.

– Rent sportslig er det kanskje OL i Sotsji som er det absolutte høydepunktet. Jeg klarte jo på en måte å kvitte meg litt med det stempelet. Først og fremst var det veldig morsomt å klare å oppnå en individuell olympisk medalje.

– Likevel er det hele reisen som betyr noe. Den medaljen betydde mye der og da, men ikke så mye nå lenger, sier hun.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus