-->
En av tingene som kjennetegner Onroad Finnmark er det at det er relativt lite trafikk på veiene, der det sykles. Foto: Steinar Vik.

En av tingene som kjennetegner Onroad Finnmark er det at det er relativt lite trafikk på veiene, der det sykles. Foto: Steinar Vik.

Onroad Finnmark - Satser stort på ekstremt landeveisritt

4. juli arrangeres 444 kilometer lange Onroad Finnmark for andre gang. - Vi har ambisjoner om at dette skal bli stort, sier Jørund Greibrokk.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Landeveisrittet Onroad Finnmark så dagens lys med 66 deltakere i fjor.

I år er det mulig å stille enten individuelt, eller som lag, og arrangøren håper at enda flere syklister står på startstreken 4. juli.

Rittet er på hele 444 kilometer med start og mål i Alta. Et av de påmeldte lagene er Team Stål og Gummi fra Alta, som er godt i gang med forberedelsene til årets ritt.

- Vi deltar på Onroad Finnmark siden det er en lokal styrkeprøve og en god opplevelse i fin natur. Og så har vi ett mål å trene til ellers i året, sier Jonny Olsen som er kaptein på laget.

Høy snittalder
Treningsgrunnlaget har medlemmene i Team Stål og gummi holdt vedlike i løpet av vinteren med alt fra ski til spinning og styrketrening.

Nå har de fleste børstet støvet av syklene og har fått tatt noen treningsturer ute før de snart går i gang med fellestreninger på landeveissykkel to ganger i uken.

- Det er jo ganske ekstremt å sykle 444 km i ett ritt. Personlig har jeg en revansje å ta i år siden jeg måtte bryte halvveis i fjorårets utgave av Onroad, sier Jonny Olsen.

Han håper at laget skal bestå av 10-15 syklister når starten går 4. juli.

- Per i dag er vi 7 på laget som er sikre, men vi jobber aktivt med å få flere med på laget. Vi har en ganske høy snittalder, men det ser vi på som et fortrinn. Det er gutter som har solid treningsgrunnlag og som har vært ute i hardt vær før kan man si, smiler lagleder Olsen.

I fjor gjennomførte Team Stål og Gummi løpet på rundt 19 timer. Målsetningen for årets løp er å forbedre denne tiden.

- Ellers er målet å få alle til mål uten skader og ulykker, avslutter Jonny Olsen

Vil bli store
Arrangøren Finnmarksrittene, som i flere år har arrangert terrengsykkelløpet Offroad Finnmark, hadde lenge hatt planer om også å lage et ekstremt landeveisritt før det endelig ble en realitet i fjor.

Med eksepsjonelt vakker, spektakulær og variert natur, og veier med lite biltrafikk, ligger forholdene svært godt tilrette for å et slikt løp i Finnmark og fjoråret ble en suksess.

- Vi har tro på at vi i løpet av få år kan få opp et arrangement som skal stå seg godt i konkurransen med andre lange landeveisritt. Vi har ambisjoner om at dette skal bli stort, sier daglig leder hos Finnmarksrittene, Jørund Greibrokk.

Plass til flere
Nytt av året er at det i år er mulig å starte med lag, i tillegg til den individuelle konkurransen.

Lagene består av 5-20 personer og starter først ut, når startskuddet går lørdag 4/7 kl. 07.00.

- Ultimo april har vi ca. 30 deltakere påmeldt i den individuelle klassen og 3 lag påmeldt i lagkonkurransen. Vi hører rykter om at det er mange som tenker på å hive seg med i konkurransen i år, men som ennå sitter på gjerdet.

- Vi håper flest mulig melder seg på tidlig, slik at vi bedre kan planlegge, sier Greibrokk.

Lenker
* Hjemmeside for Onroad Finnmark
* Resultater, bilder, værvarsel m.m.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus