Fra Trude Dybendahl Sommerskiskole 2015. Arrangørfoto.

Fra Trude Dybendahl Sommerskiskole 2015. Arrangørfoto.

Stor stemning og innsats på Trude Dybendahl Sommerskiskole

- Sammen med våre dyktige trenere har jeg selv vært ute med alle grupper på treningsøkter, og jeg er imponert over både idrettsglede og hvem disse ungdommene er, sier Trude Dybendahl.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

- Til Geilo og Bardøla Høyfjellshotell trillet ungdommer i alderen 11-16 år inn fra øst og vest, syd og nord, klare for seks dager med så ulike aktiviteter som bare langrennsløpere har godt av å trene på, forteller Trude Dybendahl entusiastisk.

- Sammen med våre dyktige trenere har jeg selv vært ute med alle grupper på treningsøkter, og jeg er imponert over både idrettsglede og hvem disse ungdommene er.

- Langrenns-aerobicen avslørte at koordinasjon og rytme, sammen med mer mykhet i ledd og bevegelser er noe som vektlegges lite, selv om det er viktig for både en glad kropp og gode idrettsprestasjoner. Vi så mye smil, fortsetter Trude, der mange var et stykke utenfor komfortsonen sin.

Teksten fortsetter under bildet
trude-dybendahl-sommerskiskole-15-02-f-tds.jpg
Her er deltakerne i full sving med langrenns-aerobic. Foto: Trude Dybendahl Sommerskiskole.

- Vi er ikke av de største sommerskiskolene, kan Trude fortelle, og det er et bevisst valg.

- Vi ser det blir mindre ”stress” og mer ro og oversikt for deltagerne våre når vi holder oss rundt 100 deltagere, så dette vil vi fortsette med.

- Vi ser ungdommene stortrives med å bo i de laftede hyttene på Bardøla. 6-8 deltagere i hver hytte, med fire soverom, to bad og en stor stue med kjøkken fungerer veldig bra. Her får de styre seg selv mer, i ganske hjemlige omgivelser.

- Måltidene spiser vi inne på hotellet, men det går en pizza eller tre i ovnen på kveldstid, og det å besøke hverandre i hyttene er visst populært, smiler Trude, som også deler at mange av deres deltagere kommer tilbake år etter år.

- Det er vel et godt tegn på trivsel?

Teksten fortsetter under bildet
trude-dybendahl-sommerskiskole-15-04-f-tds.jpg
En glad gjeng på fjelltur. Foto: Trude Dybendahl Sommerskiskole.

- Som vanlig har vi hatt daglige Mestrenes Mester-øvelser, noen individuelle og noen som tomannslag. Innsatsen er formidabel og fokuseringsevnen blir trent, forteller Trude og fortsetter:

- Jeg har også i år hatt en kveld med fokus på hva mental trening er, og hvordan man kan bruke dette. Mental trening er egentlig et for snevert begrep. Jeg kaller det bevisst selvledelse. Vi trenger det overalt i livet!

- Det er gøy å oppleve interessen fra ungdommen på dette, og å få noen gode prater med dem der undringer og spørsmål kommer opp. Og ikke minst oppdage at noe jeg lærte bort for 2-3 år siden har vært til nytte og stadig er med dem i dag.

Teksten fortsetter under bildet
trude-dybendahl-sommerskiskole-15-03-f-tds.jpg
Trude Dybendahl var imponert over innsatsen til ungdommene. Foto: Trude Dybendahl Sommerskiskole.

Trude oppsummerer med at det har vært seks flotte dager med trening, aktiviteter, venner, underholdning, noen skrubbsår og "au", litt sår hals, men stort sett ungdom som reiser hjem like hele, passe slitne og med MANGE nye inntrykk og opplevelser.

- Fra alle trenerne og leirmor Anne-Christine; Takk for nok en givende uke med sommerskiskole og fantastisk flott ungdom. Vi gleder oss allerede nå til å skape nok en bra uke, avslutter Trude Dybendahl.

* Se hjemmesiden for årets filmklipp og bilder.
* Følg sommerskiskolen på Facebook.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus