Nydelige forhold for ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2015. Foto: Kyle Meyr.

Nydelige forhold for ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2015. Foto: Kyle Meyr.

Xreid Hardangervidda - 70 fullførte det 128 km lange ultraløpet

- Jeg følte meg kvikk hele veien, og hver gang jeg så en ny bakke, tenkte jeg bare på å løpe fortest mulig oppover, lyder det fra vinneren av ekstremløpet Salomon Xreid Hardangervidda.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

126 deltagere fra 10 nasjonaliteter stod på startstreken, idet et hagleskudd markerte starten for den 128 km lange opplevelsen med Gaustatoppen som mål.

Ny rute, nye vinnere
80 deltagere kjempet seg hele veien over Hardangervidda til toppen av Gaustatoppen (1883 moh.) og førstemann opp var Paul Raistrick (44) fra UK som fullførte på 16 timer 2 minutter.

Fram til 35 km var de tre første herrene samlet, men på strekningen mellom Rauhelleren (33 km) og Mårbu (55 km) rykket Raistrick ifra de to andre deltagerne.

- Jeg følte meg kvikk hele veien, og hver gang jeg så en ny bakke, tenkte jeg bare på å løpe fortest mulig oppover, sier vinneren Paul Raistrick.

Arrangørene av Salomon Xreid Hardangervidda, endrer ruten for deltagerne hvert eneste år og årets rute var betraktelig hardere enn fjorårets.

- Totalt 70 deltagere fullførte årets løp, sammenlignet med 87 deltagere i fjor, sier løpsleder Fredrik Mandt fra arrangøren.

Åslaug Golf Kaardal ble første dame i mål, foran Monica Strand og Jenn Gaskell (UK).

Golf Kaardal fullførte årets løp på 24 timer 21 minutter.

Åslaug Golf Kaardal har tidligere erfaring fra ultraløp, men trives også med mer tradisjonelle fjellturer med tyngre sekk og fjellstøvler.

- Mye av treningsgrunnlaget mitt før dette løpet, ligger i lange dagsmarsjer på fjellet med tung oppakning, sier Golf Kaardal.

Snø, sol og varme temperaturer
Snøen har dekket Hardangervidda lenge, kun dager før løpet var ruta over vidda snøfri.

- Vi har vært utrolig heldige med været i helgen. Både på Hardangervidda og Gaustatoppen var temperaturene svært høye i helgen, og det lille som var igjen av snø på vidda var fint å kjøle seg ned i underveis, sier Mandt.

- Hardangervidda har vist seg fra sin beste i helgen, natt til lørdag ga fullmånen deltagerne lys på vidda og været totalt sett har vært over all forventning, sier Mandt.

Deltagerne krysset Hardangervidda fra nord til sør, og avslutningen fra Vemork til Gaustatoppen med konstant motbakke i 14 km og 1600 høydemeter fikk alle deltagerne til å ta ut det siste av krefter.

- Fra legendariske Vemork fulgte deltagerne rørgaten videre oppover fjellet, avslutningen på dette løpet koster mye for alle, sier Mandt fra arrangøren.

* Komplette resultater alle løpere, med mellomtider


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus