-->
Fra en tidligere utgave av Toblach/Dobbiaco - Cortina. Arrangørfoto.

Fra en tidligere utgave av Toblach/Dobbiaco - Cortina. Arrangørfoto.

Venter stor strøm av skandinaver til nytt Ski Classics-renn

- Vår inntreden i Ski Classics representerer en mulighet til å bringe rennet til et enda høyere nivå, sier Marco Ghedina og Herbert Santer fra Toblach/Dobbiaco - Cortina.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

39. utgave av det populære dobbeltrennet Toblach/Dobbiaco - Cortina finner sted lørdag 13. februar, med ny 50 kilometers distanse i klassisk stil, og søndag 14. februar 2016, i fristil.

Det er mange spennende nyheter for dette historiske rennet gjennom Dolomittene og Pustertalregionen som hadde hadde sin første utgave i 1977 og er blitt et «must» for langrennsutøvere fra hele verden.

Med sin inntreden i den europeiske kretsen Ski Classics, som omfatter de 10 mest prestisjetunge langdistanseturrenn i Europa, går Granfondo Dobbiaco - Cortina inn i samme liga som Vasaloppet, Birkebeineren og Marcialonga.

- Vår inntreden i Ski Classics er et resultat av jevn vekst takket være intensiv innsats de siste årene, og representerer en mulighet til å bringe rennet til et enda høyere nivå, kommenterer Marco Ghedina og Herbert Santer, henoldsvis president og visepresident i organisasjonskomiteen.

- Med et høyere teknisk nivå ventes også en økning i antall deltakere, spesielt fra Skandinavia. Samtidig som dette er en anerkjennelse av arbeidet som er gjort de siste årene, fortsetter Ghedina og Santer, er det også en motivasjon til å gjøre mere og å gjøre det bedre.

- I tillegg til det rent sportslige er er det også verdt å understreke potensialet dette har for å vise frem våre regioner til et internajonalt publikum da rennene bir vist live på TV i mer enn 20 land, også utenfor Europa.

Granfondo Dobbiaco – Cortina går av stabelen lørdag 13. og søndag 14. februar 201.

Nytt for denne utgaven er at i motsetning til tidligere år vil ikke lørdagen lenger være dedikert til skating.

Lørdag 13. februar går starten for den nye 50 kilometers distansen (tidligere 42 km) i klassisk stil fra Dobbiaco med ankomst i sentrum av Cortina.

Søndag 14. februar går startskuddet for 30 kilometer fristil fra Fiames Nordic Sport Center i Cortina med ankomst i Dobbiacos Nordic Arena.

Begge renn følger den historiske traséen til den tidligere jernbanelinjen mellom Sydtyrol og Dolomittene, et UNESCO naturverdensarvområde, regnet for å være Italias vakreste langrennsrute.

Ruten har vært inkludert av FIS som offisiell Tour de Ski-etappe siden 2010.

Den sagnomsuste alpebyen Cortina d’Ampezzo tilhører Dolomiti Nordic Ski, som tilbyr et stort nettverk av velpreparerte lanngrennsløyper.

* Påmeldingen åpner 1. september på arrangementets offisielle nettside.
* Mere informasjon og overnattingsideer.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus