Illustrasjonsbilde fra Furusjøen Rundt-løpet. Foto: Stig Haugen / Furusjøen Rundt.

Illustrasjonsbilde fra Furusjøen Rundt-løpet. Foto: Stig Haugen / Furusjøen Rundt.

Nå faller avgjørelsen i Furusjøen Rundt

Furusjøen Rundt-løpet lørdag 5. september er siste og avgjørende øvelse i årets trippelkonkurranse. Det går mot rekordstor deltakelse i både løpet og trippelen.

Tips en venn  Skriv ut

Furusjøen Rundt-løpet går i eventyrlige omgivelser ved foten av Rondane.

Løpstrasèer i lett kupert terreng på grusveier og stier som er overkommelig for alle, og som innbyr til en fantastisk naturopplevelse.

Går mot rekordstor deltagelse
Sammenlignet med tidligere i år har forhåndspåmeldingen økt med nærmere 50% foran årets Furusjøen Rundt-løp.

I fjor stod det alt i alt 144 deltagere på startstreken, nærmere 200 med Snipp-Snapp-Snute deltagere på barneløp, og fortsetter påmeldingsfarten sett i forhold til tidligere år vil vi ha et rekordstort startfelt.

Løypetrasèen er i veldig fin tilstand med tørre stier.

Mosjonister og aktive hånd i hånd
Uansett om du er en rutinert løpsdeltaker eller aldri har vært med på et løp før så passer Furusjøen Rundt-løpet/-marsjen.

Dette er løpet for dem som ønsker å komme seg ut i fjellet og naturen, men som samtidig ønsker en litt annen form for søndagstur.

For aktive og sporty mosjonister har vi Furusjøen Rundt-løpet på 17,8 km, ei løype som går rundt Furusjøen med Rondane som kulisser nærmest hele løypa, forbi gamle seterstuler i variert terreng.

For hobbymosjonisten, som ønsker å ha et overkommelig treningsmål, har vi Furusjøen Rundt-marsjen på 8 km.

Her kan man ha med barnevogn om man vil, og løpet/marsjen kan man gjennomføre om man vil løpe eller gå.

Her går løypa stort sett på lette og fine grusveier, men har et terrengparti med oppbygde klopper og tilpasset for turgåere.

Furusjøen Rundt-Trippelen øker
Furusjøen Rundt-løpet avslutter også årets trippel. Her har deltagerne tidligere gjennomført 45 km skirenn og 70 km terrengritt, før man da må ut på 17,5 km løp på beina.

I år, som i fjor, er det Kjersti Kolseth som leder an i dameklassen med totalttiden 5:28:06 etter at 45 km på ski og 70 km på sykkel er tilbakelagt.

I år er det fire damer som har fullført Furusjøen Rundt både på ski og sykkel, og er med i kampen om Furusjøen Rundt-trippelen; Kjersti Kolseth, Eli Børde, Ann Helen Løvhaug og Isabel Aarnes.

På herresiden er det Jan Olav Beitmyren som ligger foreløpig i ledelsen med tiden 4:34:12 etter at han har i år fullført både Furusjøen Rundt-rennet og rittet.

Bare små 15 minutter bak kommer Even Høgenes Oppegaard, deretter Svein Roger Løken fem minutter bak der igjen. Fjorårets trippel-toer, Jon Odden, følger på en foreløpig fjerde plass på tiden 5:04:42.

I herreklassen er det i alt 36 menn som har gjennomført sine 45 km på ski og 70 km på sykkel, og som har mulighet til å fullføre årets Furusjøen Rundt-trippel.

I fjor så hadde to kvinner og 13 menn fullført både renn og ritt, før løpet avgjorde trippelkonkurransen, så en solid dobling av trippeldeltagere.

Daglig leder i Furusjøen Rundt/Kvam IL stiller til start
Daglig leder i Furusjøen Rundt, Ole-Petter Brendstuen, skal i år for første gang delta på Furusjøen Rundt-marsjen på 8 km.

Vi kjenner Ole-Petter som habil fotballspiller og keeper med bl.a. 192 seriekamper og 2 seriemål for Kvams A-lag.

Riktignok er det nå noen år siden Ole-Petter stod på fotballbanen, og har hatt en vår og sommer preget av skade i leggen, men som et konkurransemenneske skal Ole-Petter gjennomføre.

Han oppfordrer også andre bedriftsledere og idrettsledere til å delta på Eventyret i Rondane.

Ungdomsløp og Snipp-Snapp-Snute
Furusjøen Rundt glemmer ikke av rekrutteringen og de som viser aller størst idrettsglede ved å delta.

Nært stadionområdet har vi barne- og ungdomsløp på henholdsvis 1 og 2 km.

For de aller yngste arrangeres det en morsom hinderløype.

* For mer informasjon se hjemmeside for Furusjøen Rundt.


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse