Team United Bakeries i forbindelse med Beitosprinten 2015. Fra venstre: Simen Østensen, Øystein Pettersen, Tore Bjørseth Berdal, Vetle Thyli, Johan Kjølstad, Henrik Kvissel og Masako Ishida. Foto: Erik Borg.

Team United Bakeries i forbindelse med Beitosprinten 2015. Fra venstre: Simen Østensen, Øystein Pettersen, Tore Bjørseth Berdal, Vetle Thyli, Johan Kjølstad, Henrik Kvissel og Masako Ishida. Foto: Erik Borg.

Team United Bakeries om Jizerska: - Tror sprinterne skal gjøre det bra

Selv om manager Henrik H. Kvissel og Team United Bakeries er skuffet over at Jizerska blir rundløyperenn, vet de at det kan passe for noen av de gulkledde løperne.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det tsjekkiske Ski Classics-rennet Jizerska som arrangeres førstkommende helg, vil ikke gå som normalt på grunn av snømangel.

Istedenfor å gå den vanlige traseen, vil det bli 15 runder i en 3,3 kilometer lang sløyfe. 

- Selv om vi har slått oss til ro med at rennet arrangeres, synes utøverne det er synd at de ikke får gå den traseen de har trent for. Nå blir profilen lik på alle rundene, sier lagets manager, Henrik H. Kvissel.

- Vanligvis er det en veldig fin løype.

- Vi har jo sett faresignalene lenge, og kommet fram til at det viktigste er at det blir renn, fortsetter han til Langrenn.com.

Spille på lagets sterke sider
Til tross for en rundebasert løype tror Kvissel at laget kommer til å ha gode muligheter til å hevde seg blant toppen.

- Mange av utøverne har egenskaper som viser at det er positivt at løypa er endret. Jeg tror dette vil være kjedeligere for mange av de andre langløperne, sier han.

Han trekker blant annet fram Vetle Thyli som var lagets beste på 15 kilometer klassisk på Beitostølen under sesongåpningen.

- Dette er en løper som absolutt ikke bør glemmes til helgen. Han blir en viktig brikke i forhold til å bruke laget, sier Kvissel.

I tillegg tror Kvissel at denne traseen gjør at flere vil kunne klare å henge med når det settes stor fart på de flate partiene.

- Dette kan fort føre til flere fall og knekte staver, og gjør konkurransen enda mer spennende. Men vi skal prøve å bruke løperne våre på best mulig måte og spille på vår sterkeste side.

- Jeg tror noen av de gamle sprinterne skal gjøre det bra, legger Kvissel til.

Sykdomsperiode
Etter en to måneder lang periode med sykdom, skal Eldar Rønning stå over rennet til helgen.

Istedenfor har Team United Bakeries fått med seg landslagsløper Chris Jespersen, som de ser for seg å ha med en stund framover.

- Jeg tror det blir veldig bra å ha med seg Jespersen. Vi skal bruke han på en fornuftig måte, sier Kvissel.

Videre kan han fortelle at laget har slitt litt med sykdom i juletiden, men at de nå er tilbake i god form.

- Alle har trent, men det har blitt færre harde økter, legger han til.

Ingen grønne ambisjoner
Selv om Team United Bakeries har et knippe tidligere sprintere på verdensnivå i laget, er ikke sprintkonkurransen en ambisjon for laget.

- Den grønne trøya kan den store bjørnen fra Nord-Norge, Andreas Nygaard, få lov til å jage uten innblandning fra Team United Bakeries til helgen.

- Jeg må virkelig skryte av måten Team Santander har gitt klare oppgaver til arbeidshestene Snorri Einarsson og Øyvind Moen Fjeld, om å være der for Andreas i spurtene, roser Kvissel.

- Vi blir statister å regne mot det grønne toget fra Santander.

Helgens favoritter
Kvissel mener at favorittene kommende helg heter Anders Aukland, Petter Eliassen, Tord Asle Gjerdalen og Morten Eide Pedersen.

- Det er fire løpere med kvaliteter i enhver løypeprofil. Selv om denne løypa er endret vil det være fullt mulig å gå ifra. Det er disse løperne kapable til, påpeker Kvissel.

- Den heteste poteten er kanskje Petter Eliassen. Da han satte fart i Livigno ble det raskt lang, lang rekke og mange slet for å være med. Det ryktes dessuten at Petter har fått trent godt i julen og under nyttår.

- I tillegg har våre spioner på Lillehammer observert en meget sterk fjorårsvinner, Morten Eide Pedersen, på Birkebeineren skistadion i julen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus