RESULTATER: Moss Rulleskirenn| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
Mange skiløpere søker seg til Trysil hvor vinteren starter tidlig og er snørik. Foto: Destinasjon Trysil/Hans Martin Nysæter.

Mange skiløpere søker seg til Trysil hvor vinteren starter tidlig og er snørik. Foto: Destinasjon Trysil/Hans Martin Nysæter.

Trysil med rikt utvalg av turrenn, trening og aktiviteter

- Alle sengeplassene i Trysil er samlet og kompakt i et område, med skisporene rett utenfor døra, sier Gudrun Sanaker Lohne til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

Destinasjon Trysil har en rekke tilbud til langrennsløpere som ønsker gode treningsmuligheter, samt andre aktiviteter i vinter.

Gudrun Sanaker Lohne fra Destinasjon Trysil meddeler at med sitt 100 kilometer lange løypenett tilbyr fjellområdet en rekke gode muligheter for langrennsløpere denne vinteren.

- I tillegg finnes det overnatting i alle kategorier. Spahoteller, hytter, leiligheter og campingplass kan vi tilby her på Trysil, sier hun til Langrenn.com.

- Alle sengeplassene er samlet og kompakt i et område, med skisporene rett utenfor døra, legger Lohne til.

Løypene åpnes
På Trysil er det også en opplyst skiarena tilpasset for både langrennløpere og skiskyttere. Her produseres det også kunstsnø som kan kjøres ut i løypene om forholdene krever det.

- Vi hadde veldig gode forhold på starten av sesongen, men så kom det en mildværsperiode, sier Lohne.

- Nå har vi produsert masse snø, samtidig som været har snudd om. Noe som gjør at vi åpner flere og flere løyper, legger hun til.

Hun opplyser også om at mer informasjon om deres nettverk av løyper, smurning og treningstips kan hentes på www.iskisporet.no.

Les videre nedenfor bildet
skilopere-16-02-f-nysaeter.jpg
Trysil byr, i tillegg til andre typiske vintersportsaktiviteter, også på flotte muligheter for langrenn. Noe som lokker skiglade fra både inn- og utland. Foto: Destinasjon Trysil/Hans Martin Nysæter.​

Aktiviteter på Trysil
De siste sesongene har satsningen på langrenn vært stor for Destinasjon Trysil. Dette har ført til utviklingen av Anita Moens Skiskole, samt et tilbud for treningsgrupper som ønsker å holde samlinger i området.

- Skiskolen har bygget seg opp over tre år, og vi ser at både nybegynnere og viderekommende benytter seg av kurstilbudet, sier Lohne.

- Prosessen med å utvikle bedre tilbud for idrettsgrupper som ønsker å arrangere samlinger her er også satt i gang, fortsetter hun.

Skirenn
I tillegg til trening og aktiviteter, arrangeres det årlig to store skirenn, nemlig Trysil Skimaraton og Trysil-Knut rennet. Førstnevnte går 20. februar, og Lohne kan meddele at arrangørene der opererer med en grense på 1.000 deltagere.

- Dette er et stort renn, som regnes som seedingrenn for både Birken og Vasaloppet, sier hun.

Første renn på programmet er derimot Trysil-Knut rennet, som går allerede lørdag 23. januar.

- Dette arrangeres for 55. gang i år, og er et klassisk renn på 40 kilometer. Nytt i år, er at det også vil være mulig å gå en forkortet utgave på 25 kilometer, sier Gudrun Sanaker Lohne avslutningsvis.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut