Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Pendlerrennet 2016 - Manndomsprøven fra Gjøvik til Oslo

Med 136 kilometer er Pendlerrennet 6. februar et av verdens lengste skirenn. - Jeg skal like å se den som staker, sier Ådne Skurdal.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Den 6. februar 2016 går det andre Pendlerrennet av stabelen. Rennet går fra Gjøvik til Oslo og blir med det et av verdens lengste skirenn.

Det er Quality Hotel Strand, Comfort Hotel Grand Gjøvik og Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv, Lygnasæter Hotell og Profilhuset Grafisk som tar initiativet til dette rennet som følger Gjøvik – Oslo traseen, fra Øverby Skistadion til Holmenkollen.

Årets utgave vil riktignok ha målgang på Kjelsås i Oslo, men er minst like lang som fjorårets versjon.

Tilbakemeldingene fra fjorårets testrenn viste at det er marked for et ekstremt langt renn.

- Det har vært utforende å finne en dato som har passet inn i eksisterende terminliste, samt med målgang i Holmenkollen, forteller hotelldirektør og primus motor Ådne Skurdal.

- I år er det VM i skiskyting i Holmenkollen som gjør at verdenscup helgen på langrenn sammen sted har blitt flyttet. Det har igjen ført til at Holmenkollmarsjen og Grenaderen flyttet sine renndatoer, fortsetter han.

Pendlerrennet har ikke noen ambisjon om å bli noen konkurrent til disse rennene men et supplement til de som ønsker noen ekstreme utfordringer.

Pendlerrennet går over 136 km, og har en total stigning på rundt 3000 høydemeter.

De har planlagt 4 matstasjoner hvor måltidet er inkludert i påmeldingsavgiften, det samme er transport av bagasje til målgang i Kjelsås.

Lite snø
- Vi håper at påmeldingene nå strømmer på, vi er ganske sikre på at det er nok snø i traseen nå, og med været som er meldt, forteller Skurdal.

Det har ikke kommet så mange påmeldinger som ønsket, og vi tror nok at lite snø og lite treningsgrunnlag kan være årsaken.

- Dessverre har snøen latt vente på seg også har det vært kaldt en lang periode som heller ikke innbyr til utendørs aktivitet. Vi håper vi kan få noen fine dager inn om renndato nå med litt snø, og litt mildere vær.

Han understreker at han uansett kommer til å gå turen den 6. februar.

- Jeg måtte dessverre bryte i fjor, og det irriterer meg fortsatt. I år skal jeg gå ut litt roligere, spise mer mat, og få meg noen nye skisko, avslutter han.

Åpent spor hele februar?
En del av konseptet kommer til å være at man tar sikte på at løypene skal være tråkket hele veien i helgene i februar.

Dette gjør at man skal kunne gjennomføre distansen hvilke som helst helg, og ved hjelp av ny teknologi vil man kunne få tid på løpet, om man ønsker det.

- Det bør ligge et stort potensiale i forhold til å trekke folk oppover for å gå turen selv om man ikke skal delta i selve rennet. Allerede i dag er det flere som setter seg på toget fra Oslo til Gjøvik for å ta turen.

- Ved bedre tilrettelegging og mer markedsføring av muligheten så tror vi det skal være mulig å trekke til oss en god del gjester som enten vil gå strekningen i ett eller dele opp turen med en eller to overnattinger forteller, daglig leder ved Lygnasæter Hotell, Trond Øverlier.

- Utvikling av Pendlerrennet blir en av flere satsninger knyttet til arrangement framover fortsette Arne-Jørgen Skurdal.

- Det er en trend at man ønsker mer og mer ekstreme opplevelser og aktiviteter og det å gå hele stekningen på en dag er ikke for alle og enhver sier Arne-Jørgen Skurdal, Turistsjef i Gjøvik og Hadelandsregionen.

Manndomsprøven
Initiativtakerne håper at dette blir den neste nye manndomsprøven hvor det blir en «greie» å skulle ha gått «pendlern» i løpet av vinteren.

De har lagt merke til at nordmenn ønsker seg utfordringer, gjerne store utfordringer, og ha gode treningsmål.

Norseman er en konkurranse som har blitt veldig populær, og det samme har andre tilsvarende konkurranser.

Pendlerløpet blir over 135 km, og har over 3000 høydemeter.

- Vi tror vi treffer de som ønsker å utfordre seg selv. Dette er vel så mye en mental utfordring som en fysisk utfordring.

- Det handler om å tråkke litt utenfor komfortsonen, og mobilisere noen krefter man kanskje ikke trodde man hadde. Jeg skal like å se den som staker Pendlerløpet, fortsetter Ådne Skurdal.

Halvpendleren
For de som ønsker vil det neste år også være mulig å dele opp distansen i to.

Det vil si at man starter på Øverby Skistadion, går til Lygnaseter Hotell, overnatter, og går fra Lygnasetra til Oslo neste dag.

- Lygna tilrekker allerede seg masse skiinteresserte folk gjennom hele vinteren. Vi opplves av mange som et skieldorado rett nord for Oslo sier Trond Øverlier.

- Utviklingen av et slik langløp som krysser flere regioner er kjempe spennende. Dette vil være med på å bygge oppunder regionens omdømme og kvaliteter. Dette ønsker vi å være en del av avslutter Øverlier.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus