RESULTATER: Moss Rulleskirenn| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

Trysil Skimaraton har perfekte løypeforhold

Lørdag 20. februar er det klart for det 17. Trysil Skimaraton, et av de største turrennene på Østlandet, med seeding til Birken og Vasan. Det ventes gnistrende forhold.

Tips en venn  Skriv ut

Mens en del andre turrenn rundt forbi sliter med snøforholdene og må avlyse eller kjøre i alternative løyper, vil Trysil Skimaraton arrangeres i orginaltraséen med flotte vinterlige forhold.

– Deltakertallet har passert 400, og vi har en øvre grense på 1000, sier påmeldingsansvarlig Per Ola Haugen.

Den litt trege starten på vinteren har nok skyld i at mange er avventende med sin påmelding. Men beskjeden i dag er klar!

– Det er glimrende forhold i traséen, og i helga har det vært rekordmange ute og testet løypene i flotte vinterlige omgivelser. Nedbøren den siste tiden har i stor grad kommet som snø.

– Med værprognosene som er meldt fremover, forventer vi fine forhold på renndagen. Det er bare å sende inn en påmelding og sette kursen mot Østby på lørdag.

Ny løyperekord?
Også i år stiller mange sterke navn til start, og Per Ola Haugen håper at løyperekordene blir utfordret i år.

Løyperekorden for herrer satte Stian Remseth Andresen i 2011 med tiden 1:56:34. Løyperekorden for damer har Ulrica Persson fra 2013 med tiden 2:17:31.

– Det er alltid moro med ekstra fight underveis i rennet, og spurtprisen etter 19 km håper vi kan øke farten fremst i startfeltet, sier Per Ola Haugen.

Det utbetales også en egen premie ved ny løyperekord. Espen Sørlie, Lin-Iren Sætre og Ragnhild Bolstad er lokale deltakere som pleier å kjempe i toppen. Andre sterke navn som stiller på lørdag er Torjus Børsheim og Vinjar Skogsholm.

Dersom beste dame- og herreløper både vinner spurtprisen og setter løyperekord, vil de få med seg NOK 8 000 hjem fra Trysil Skimaraton.

Seedingsrenn til langløp
Trysil Skimaraton er blitt et populært turrenn. Arrangøren Østby IL jobber hvert år med utbedringer for å gjøre rennet mer velfungerende.

For å skape bedre flyt og unnkø køgåing ble det i fjor innført puljestart. Dette fungerte meget godt, og i år er deles starten inn i 4 puljer.

Første pulje starter klokken 11, og her finner vi eliten og de raskeste.

– Trysil Skimaraton er seedingsrenn til både Birken og Vasaloppet. Dette er så klart med på å øke rennets attraktivitet, sier Per Ola Haugen.

– Men det er gledelig å merke at den vanlige mosjonist også bruker turrennet som treningsmål.

Rennet har også status som KM-langdistanse for Hedmark Skikrets. Også kan det nevnes at Trysil Skimaraton er tredje renn i Sparebanken 1 Hedmark langdistansecup i 2016.

Det er med andre ord mange grunner til delta på årets skimaraton.

Lenker
* Påmelding og mer informasjon på hjemmesiden til Trysil Skimaraton.
* Tidligere resultater, omtaler, løypekart, høydeprofil og mye mer.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus