Jørgen Aukland har akkurat fått seierskransen over hodet og jubler etter å ha vunnet Vasaloppet 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Jørgen Aukland har akkurat fått seierskransen over hodet og jubler etter å ha vunnet Vasaloppet 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Jørgen Aukland legger opp: - Stolt over det jeg har oppnådd

Lørdagens finale i Ski Classics ble Jørgen Auklands siste skirenn som profesjonell skiløper.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Sesongen for langløperne ble på lørdag avsluttet med finalen i Visma Ski Classics, Årefjällsloppet.

Dette ble Jørgen Auklands siste skirenn som profesjonell langløper, og han sier seg vel fornøyd med det han har oppnådd gjennom karrieren.

- Det har vært veldig morsomt å være en del av den store utviklingen som har skjedd innenfor langløp de siste årene, sier Aukland som begynte å satse innenfor denne type langrenn som ung.

- Selv har jeg nok bidratt mest til å få stakingen på agendaen, samtidig som det har vært viktig å hjelpe til med å starte opp private langløpslag, fortsetter 40-åringen.

Mange oppturer
Gjennom de mange sesongene har det vært flere oppturer for Aukland, hvor Vasaloppet og Marcialonga har vist seg å bli de største.

- Jeg husker spesielt godt første gang jeg tok seieren i Vasaloppet. Det var i 2008, og jeg hadde vært på pallen seks ganger tidligere. Det var veldig stort, sier Aukland.

- Seieren i 2013 kan jeg heller ikke legge skjul på at hadde stor betydning for meg, legger han til.

- Spesielt stolt er jeg av å ha vært totalt 17 ganger på pallen i til sammen Vasaloppet og Marcialonga. Det er veldig vanskelig å gjenskape, fortsetter Aukland.

Videre utvikling
Aukland har vært med på en enorm utvikling innenfor langløp, og tror sporten bare vil vokse de kommende årene.

- Vi har kun sett starten på stakingen. Den yngre generasjonen er allerede godt i gang med å legge et stort fokus på denne teknikken.

- I tillegg tror jeg det vil vokse fler inn i denne arenaen, akkurat som det har gjort de siste årene, fortsetter Aukland.

Det har vært diskutert om TV2 kommer til å fortsette sendingen av langløpsrennene. Dette bekymrer ikke Aukland seg for.

- Om TV2 slutter å sende Ski Classics, kommer helt sikkert en annen TV-kanal til å plukke det opp og spre rennene til et større publikum. Jeg ser kun en lys fremtid for denne sporten.

Fortsetter i Team Santander
I løpet av de siste sesongene har Aukland følt at prestasjonene ikke lenger holder mål, og han velger dermed å trekke seg tilbake. Allikevel vil han bli sett i både starfeltet og på sidelinjene i sesongene framover.

- Selv om jeg gir meg som proff, kommer jeg fortsatt til å stille til start i noen renn. I tillegg skal jeg ta over en lederstilling i Team Santander, og dele min erfaring med løperne som fremdeles går for laget.

- Jeg skal jobbe for at teamet fremdeles holder seg blant langløpslagenes topp, sier Aukland videre.

Allerede 10. april stiller Aukland til start i verdens lengste langløp, nemlig Red Bull Nordenskiöldsloppet på hele 220 kilometer.

- Det skal jeg vinne, sier han med et smil.

God støtte i alle år
Etter mange år med fokus på idretten, er det en rekke navn Aukland mener har hatt stor betydning for hans suksess. Blant annet manageren i Team Santander, Nils Marius Otterstad, ønsker han å trekke fram.

- Han har vært veldig viktig for meg personlig, i tillegg til at han har vært en sterk pådriver til å utvikle langløpssporten.

- Broren min, Anders, har vært en god støttespiller, og jeg er utrolig fornøyd med det vi har klart å oppnå sammen, fortsetter Aukland.

- Til slutt må jeg takke den fantastiske samboeren min, som har holdt ut så lenge. Nå er det tid for å gi tilbake til henne, avslutter Jørgen Aukland.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus