-->
– I år skal vi slå den gamle rekorden på 505 deltagere, med forbedret løype, innføring av Årets kobberløper blant de unge og 10 pengepremier på 5000 kroner hver, sier Mona Mosti i Kobberløpet. Starten 2016 der 484 deltok. Foto: Anders Lea Karlskås.

– I år skal vi slå den gamle rekorden på 505 deltagere, med forbedret løype, innføring av Årets kobberløper blant de unge og 10 pengepremier på 5000 kroner hver, sier Mona Mosti i Kobberløpet. Starten 2016 der 484 deltok. Foto: Anders Lea Karlskås.

Kobberløpet går for rekorddeltagelse – Venter over 505 deltakere

Det tradisjonsrike Kobberløpet utvider til skimaraton og frister med gode pengepremier.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

IL Malm og hovedkommiteen i Kobberløpet kommer med flere tiltak for å få enda flere til å stille til start når det 49. Kobberløpet går av stabelen 25. mars.

– Vi har et uttalt mål om å nå 1000 deltagere i 2018. Da feirer vi vårt 50 årsjubileum. Derfor har vi laget en ny og forbedret løypetrasé, og utvidet langløypa til 43 kilometer.

– Vi innfører også pengepremier. For første gang skal vi, i samarbeid med våre sponsorer dele ut til sammen 60.000 kroner, sier Cato Sandslett, rennleder i Kobberløpet.

Det har helt siden 2014 vært et ønske, både i sponsorgruppa og hovedkomiteen, at Kobberløpet burde skaffe seg maraton-status.

Vi håper dette tiltaket vil lokke enda flere løpere til det utrolige skiterrenget som er i Sulitjelma.

Birkenstatus
At vi nå kan skilte med skimaraton gir oss også status som seedingsrenn til Birken 2018.

Siden Birkebeinerrennet går før Kobberløpet i år, har vi fått godkjent at resultatene fra fjorårets Kobberløp er godkjenning til årets utgave av Birken.

Historisk grunn
Vi er i tillegg veldig stolte av at traseen går via Jakobsbakken.

– Stedet står sentralt i gruvehistoria vår, i tillegg til den rike skihistorien her i Sulis.

– Jakobsbakken hadde drift helt frem til 1968, som også er året det første Kobberløpet ble arrangert, sier Cato Sandslett.

Alle kan vinne
I et møte med sponsorgruppa denne uka ble det bestemt at også pengepremier skal tas i bruk for å lokke enda flere til skifesten i Sulis.

– Vi diskuterte flere modeller, men landet på at vi ville la våre første pengpremier rette seg mot bredden, ikke toppen.

– Derfor vil vi trekke ut 10 premier på 5000,- kroner blant alle som stiller til start, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

– Vi ønsker å lage en flott avslutning på dagen der alle er med. Pengepremiene venter vi med helt til slutt og her kommer vi til å være superstrenge.

– Trekkes du ut og ikke er til stede for å ta i mot premien personlig, taper du premien på 5000 kroner. Den vil da bli trukket på nytt til vi treffer på et startnummer som er til stede, sier Mona Mosti.

Årets unge kobberløper
– I år kårer vi, for første gang årets unge Kobberløpere. Disse går til en gutt og en jente blant Kobberløpets unge deltagere som går 43 km og er i klassen 15 til 19 år.

– Her får vinnerne tittelen «Årets unge Kobberløper» og mottar i tillegg til tittelen, 5000 kroner i premiepenger.

484 skiløpere deltok i 2016. Det var 63 flere enn i 2015.

Deltakerrekorden er snart 40 år. Den ble satt i 1978 og lyder på 505 deltagere.

* Hjemmeside for Kobberløpet som arrangeres lørdag 25. mars 2017


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut