Furusjøen Rundt-rennet. Foto: Stig Haugen.

Furusjøen Rundt-rennet. Foto: Stig Haugen.

En liten uke igjen til Furusjøen Rundt-rennet – Fortsatt mulig å melde seg på og ta del i deltakerrekorden

– Furusjøen Rundt-rennet har med sin løypeprofil blitt omtalt av tidligere deltakere som «den perfekte oppkjøringen til Vasaloppet», heter det fra arrangørhold.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

En uke igjen
2017 var det rekordmange som stilte til start under skirennet rundt Furusjøen på Kvamsfjellet.

I år er økningen i påmeldinger på hele 20% så langt.

Siden det tradisjonellrike rennet på Kvamsfjellet, Furusjøen Rundt, gjenoppstod i 2009 vil det i år bli arrangert for 38. gang. Og hvert eneste år siden 2009 har det blitt satt deltakerrekord ved å bygge arrangementet stein for stein.

I 2017 var rennet utsolgt. I år har vi økt taket til maksimalt 900 deltakere.

Det er vanskelig å spekulere i årsaken til økningen foran årets renn, men trolig er det sammensatt. Birkebeinerrennet opplever et nytt oppsving fra de siste årene, det er positivt for Furusjøen Rundt som seedingsrenn.

Andre faktorer kan være at man velger og melder seg på tidligere med bakgrunn i at rennet var utsolgt i 2017 for å sikre seg plass, sammen med at vi har en snørik vinter over det ganske land.

Furusjøen Rundt-rennet gir ofte gode seedingsresultater til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet senere i vinter.

Ingen stakefrie soner
Furusjøen Rundt-rennet har med sin løypeprofil blitt omtalt av tidligere deltakere som «den perfekte oppkjøringen til Vasaloppet». For den som ønsker å delta på de store langløpene/turløpene her hjemme eller i utlandet, kan få en flott staketur rundt Furusjøen med den majestetiske utsikten til Rondane ruvende i terrenget.

Også her ved foten av Rondane har vi en svært snørik vinter, og trasèen har vært kjørt og preparert siden tidlig i vinter. Vi tror kanskje ikke Furusjøen Rundt-rennet har hatt så mye snø, i nyere tid, som i år.

45 km eller 20 km?
Furusjøen Rundt-rennet er så mye mer enn bare konkurranse om de beste plasseringene og seeding til andre større renn. Man kan også velge å gå et kortere skirenn, hvor hele familien kan delta i fellesskap, eller få en flott tur i lag med venner eller kollegaer.

Den kortere løypa er ofte brukt som et treningsmål for de som ikke har like stort fokus på konkurranse, og ha en god mestring av å gjennomføre en flott skitur. 20 km

Furusjøen Rundt-rennet har aldersklasser fra 15 år og oppover, samt familie-/og trimklasser.

Egen startplass!
Unngå knuffing i starten og kampen om den beste startposisjonen. På Furusjøen Rundt-rennet har alle sin faste startplass ut i fra sitt startnummer.

Startpulje er basert på selvseeding, altså hvor lang tid deltakeren selv antar å bruke på sine 45 kilometer rundt Furusjøen.

De som seeder seg selv til antatt bestetid blir plassert i feltet basert på resultater i XC-ranking, slik at startnummer 1 er den antatt beste løperen og står i startspor 1, så fortløpende bakover.

Dermed er det ingen grunn til å stresse seg inn i startfeltet og få beste plass. Her får du din tildelte plass.

Sagt av deltaker 2017: «Veldig imponert over startordningen med faste plasser hvor alt gikk rolig for seg (der har andre noe å lære)»

Påmelding Furusjøen Rundt-rennet
Siste ordinære påmeldingsfrist er onsdag 14. februar 2017, kl 23:59.
Praktisk informasjon, løypekart og -profil, startkontingent m.m. finner du i invitasjonen.

Velkommen til Eventyret i Rondane!

Lenker
* Hjemmeside for Furusjøen Rundt-rennet
* Se løypekart, høydeprofil, tidligere resultater, vær fra Yr etc.

---

Furusjøen Rundt-rennet er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut