RESULTATER: ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
Didrik Tønseth. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Didrik Tønseth. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Klæbo mot Tønseth i Bråtesten

Byåsens egne landslagsutøvere Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo er ventet til start, sammen med flere av Team Veidekke Midt-Norge sine utøvere, i Bråtesten onsdag 19. september.

Tips en venn  Skriv ut

Byåsen IL venter spennende dueller i Bråtesten onsdag 19. september.

Byåsen sine egne landslagsutøvere Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo er ventet til start sammen med flere av Team Veidekke Midt-Norge sine utøvere.

En annen utøver vi er spente på i «Bråløypa» denne gangen er Eirik Mysen. Nøtterøygutten som studerer i Trondheim har vist solid løpsform gjennom sommeren og vi ser ikke bort fra at han kan utfordre Didrik Tønseth på Bråtesten i år. 

Bråtesten er 5,1 km og har en netto stigning på 207 høydemeter. Løypa ble i sin tid «designet» av Oddvar Brå som en kapasitetstest for skiløpere.

Bråtesten er kjent av alle skiløpere i Midt-Norge og er et av veldig få løp som har individuell start. Bråtesten er derfor ikke bare ei oppmålt løype men også en individuell test der hver enkelt må kjempe mot seg sjøl og «sin egen klokke».

De offisielle løyperekordene i Bråtestløypa innehas av Johan Bugge på 17,51 fra 2015 og Anne Nevin som løp på 21,51 i 2016.

Byåsen IL har kapasitet til å ta i mot inntil 400 startende onsdag kveld.

Linker
* Arrangementets hjemmeside
Video med gjennomgang av løypa


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus