Bilder fra Thor Gotaas sin lansering av boka Oddvar Brå - Et skiløperliv i Brumunddal. Foto: Sigmund Hov Moen.

Bilder fra Thor Gotaas sin lansering av boka Oddvar Brå - Et skiløperliv i Brumunddal. Foto: Sigmund Hov Moen.

Første etappe av Oddvar Brå-turnéen: Stinn brakke for Gotaas på hjemmebane

Thor Gotaas og våpendrager Oddvar Brå gjennomførte torsdag første etappe på sin mer enn 40 dager lange kåseristafett før jul.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

«Han kom til sitt eget, og hans eget tok ikke i mot ham». Slik står det i Johannes 1.11. Det passer utrulig dårlig på det som skjedde i Brumunddal torsdag kveld 11. oktober 2018.

Thor Gotaas og våpendrager Oddvar Brå gjennomførte første etappe på sin, i følge Langrenn.com, mer enn 40 dager lange kåseristafett før jul.

For «stinn brakke» demonstrerte Thor G at han er en omtøkt kar i heimbygda. I et lokale som normalt kanskje kan romme 50, møtte det opp dobbelt så mange.

Det dreide seg sjølsagt om en presentasjon av hans siste bok om det nasjonale langrennsidolet Oddvar Brå. Og duoen sto overfor en gedigen utfordring.

Gårsdagens mediaoverførte «oppstandelse» i Gyldendal forlag, midt i Oslo skal, ifølge seremonimester Cathrine Sandnes, savne sidestykke i forlagets historie. Når sist så vi 200 middelaldrende menn i autografkø , sågar ispedd noen  kvinner i samme ærend? Dette er bestemt ikke dagligdags i de litterære kretser her i landet.

Men de fremmøtte brumunddalingene kjente Thor igjen. De kjente igjen sin egen og en av tidas fremste dokumentarister. Og for det ble et heidundrades show det ble. Kanskje kunne det ligne neste program i NRK-serien Hjemmebane!

I etterkant sitter vi og lurer på hva Prøysen ville ha sagt til sin sambygding? Hvilken av visene ville passe: «Steinrøysa neri bakken», «Tango for TV», «Å du gode sparegrisen min», «Olympiavise».. eller en av de mange andre.

Skrevet av
Sigmund Hov Moen

Se også
Bokanmeldelse: Oddvar Brå - Et skiløperliv av Thor Gotaas
Oddvar Brå og Thor Gotaas besøker over 40 steder før jul - Dette er hele reiselista


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut