Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Fluorforbud innført

– Dette er et klart verdivalg for alle som er glad i norsk langrenn, sier Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund har innført fluorforbud i klassene til og med 16 år. Fluor er i preparater for å forbedre gliden.

– Dette er et klart verdivalg for alle som er glad i norsk langrenn.

– Vi håper langrenns-Norge vil respektere fluorforbudet ettersom forbudet er basert på tillit, opplyser leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Langrennskomiteen hadde sitt høstmøte i Oslo i helga og gikk for et forbud for flourpreparater for de aldersbestemte klassene under 16 år.

Forbudet vil være underlagt testing og utprøving ettersom forbudet ikke får konsekvenser, men vedtaket gjelder fra og med sesongen 2018/19 og omfatter fluorholdige glidprodukter.

– Det vil bli gjennomført stikkprøver før start i enkelte konkurranser til vinteren. Resultatene av prøvene blir kommunisert til gjeldende klubb etter analysen.

– Det vil ikke bli noen konsekvenser mot enkeltutøvere eller klubb om forbudet brytes ettersom vedtaket er basert på tillit, heter det i en pressemelding fra NSF.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus