Daglig leder Eirik Bentzen (til høyre) og testsjef Aslak Berglund hos Milsluker’n, sammen med Øystein Pettersen. Foto: Erik Borg.

Daglig leder Eirik Bentzen (til høyre) og testsjef Aslak Berglund hos Milsluker’n, sammen med Øystein Pettersen. Foto: Erik Borg.

Milslukern's skisjef: – Toppskiene er ikke forbeholdt de beste

– De beste parene kan fås i butikk, fastslår Aslak Berglund i Milsluker'n Sport.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Aslak Berglund har hver vår og sommer hundrevis av skipar i hendene og sørger for at de skiene som ankommer hans arbeidsplass, er uten feil og mangler.

Fra juni til september skjer i hovedsak skiutvelgelsen, men Berglund plukker også kundebestillinger gjennom hele vinteren hos alle leverandørene. Milsluker’n Sport selger i løpet av en sesong mellom 2000 og 3000 racingski.

Bæringen, som er født i Detroit og utdannet tømrer, har siden 2006 vært skiansvarlig hos Milsluker’n. Gjennom vinteren blir det mye skirenn.

Siden 2011 har han vært tilknyttet ulike langløpslag med skiplukk og skitesting som ansvarsområde. Sesongen 2018/2019 er Aslak testsjef hos Team BN Bank.

NM-gull med butikkski

Verdenstoppene får skiene gjerne direkte fra skifabrikanten. Berglund mener at alle kan få like god ski ved å komme til Milsluker’n.

– Mange tror at det ikke er mulig å vinne på ski fra butikk, men det er det. Ski fra Milsluker’n er blitt brukt både til å vinne NM-gull, som da Simen Østensen vant 15 kilometer under NM på Lillehammer i 2014 og har flere topp-plasseringer i Ski Classics.

– De beste parene kan fås i butikk. De er ikke forbeholdt de som går fortest.

– Får ikke de aller beste som Øystein Pettersen uansett Milsluker’ns aller beste ski?

– Dette handler veldig mye om ressurser. Når en kunde kommer inn til oss og kjøper et par ski, vil vi tilstrebe at skiene fungerer optimalt for kunden.

– Når Øystein skal ha samme type ski, vil det bli plukket og testet veldig mange par på snø før man tar beslutningen på hvilket par som er beste, forteller Aslak.

Milsluker’n er også store på slip av ski og butikken har satt av ressurser til en egen utviklingsgruppe som jobber året rundt for å forbedre slipene.

– I løpet av de siste årene har utøvere med ski slipt og plukket hos oss, gått inn tre seire i Vasaloppet, tre totalseire på Birkebeinerrennet og fire i Marcialonga.

 

Halvparten kan forsvinne

Rent generelt mener Berglund at skiproduksjonen er blitt bedre, men det er store variasjoner fra år til år.

– I år har det vært spesielt mange skipar jeg har forkastet. Kanskje kan det ha sammenheng med at det var så stor etterspørsel etter ski sist vinter og at det derfor ble ekstra press på produksjonen.

– Det kan også skyldes at fabrikkenes fokus på felleski går utover produksjonen av racingski.

Når skiene sorteres, kan Aslak avdekke feil på spennet med hendene. Inntrykket dette gir, forteller om paret er aktuelt for Milsluker’n eller ikke.

Må ha formen inne

46-åringen gikk aktivt på ski som ungdom. Siden har det vært lite konkurranser, men formen må bare være god.

Under Vasaloppet 2016 da John Kristian Dahl vant, viste det seg at hver av de fire testerne i støtteapparatet til United Bakeries, hadde gått 25 mil hver i løpet av tre dager.

– I kombinasjonen som skiplukker og skitester for utøvere i verdenstoppen gjennom mange år, har jeg fått muligheten til å teste ut hundrevis av ski jeg selv har plukket. Dette har gitt meg en kunnskap og erfaring som hjelper meg i arbeidet.

– Utfordringen med Øysteins prosjekt blir å håndtere alle merker på samme føre til den samme løperen. Det blir en stor faglig utfordring, men jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lære mye og håper vi lykkes denne sesongen, sier Berglund.

Se også
Sensasjonell skiavtale for Øystein Pølsa Pettersen

---

Milsluker'n Sport er samarbeidspartner med Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus