-->
Nypreparerte spor, her fra Lunkefjell. Fra boka 35 turer i verdens beste skiterreng.

Nypreparerte spor, her fra Lunkefjell. Fra boka 35 turer i verdens beste skiterreng.

Boklansering på Hafjell: 35 turer i verdens beste skiterreng

I boken «35 turer i verdens beste skiterreng» gir Øyer Turskiløyper ut forslag til drømmeturer i området rundt Hafjell, Moseteråsen, Nordseter og Sjusjøen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Trikkeskinner, fem minusgrader, god glid, og glitrende snøkrystaller ligger som et teppe over terreng og trær så langt øyet kan se. Rolig glidende diagonalgang går over i dobbelttak i det bakketoppen passeres og fjellheimen skimtes i det fjerne. Mens vi venter på at vinteren virkelig skal innta Østlandet kan man allerede nå drømme seg bort til vinterens flotteste skiturer.

I boken «35 turer i verdens beste skiterreng» gir Øyer Turskiløyper ut forslag til drømmeturer i området rundt Hafjell, Moseteråsen, Nordseter og Sjusjøen.

Med denne boka ønsker Øyer Turskiløyper å sette fokus på Hafjellområdet som en vinterdestinasjon der langrenn er for alle. Med vekslende fjellskog, innsjøer og store myrer og noen lengre partier nesten uten stigning kan man finne terreng som passer alle nivåer.

Det er ofte tett mellom løperne i de mest trafikkerte løypene mellom Hafjell og Sjusjøen, og derfor verdt å teste ut noen av løypeperlene beskrevet i boka.

Med lang sesong, god skilting og seriøs og smart preparering ligger alt til rette for utforskning av nye løyper, nye naturopplevelser og nye horisonter. Og det beste av alt: alle inntekter fra boksalg går direkte til løypekjøring i området!

Les videre nedenfor bildet
Fra boka 35 turer i verdens beste skiterreng.
Lett skiløping, her fra den mest trafikkerte turen i området; Reinsvatnetrunden, med Hafjellet i bakgrunnen. Fra boka 35 turer i verdens beste skiterreng.

Før de 35 løypene presenteres, gis også en oversikt over lokale serveringssteder, både sesongåpne kafeer samt helårsbedrifter som tilbyr en større og variert meny. Serveringsstedene fungerer som et fint turmål, særlig for barnefamilier.

 

For hver rundløype i boka finnes kart med distanser, samt en beskrivelse av natur og terreng underveis. På bakgrunn av terrenget i løypa gis også anbefalinger til om runden særlig passer seg for en rolig tur eller for en tøffere treningsøkt. Med hver løype følger også fantastiske bilder der naturen får vist seg frem fra sin beste side.

En ekstra godbit er at flere kjente ski-entusiaster, tidligere norges- og verdensmestere har beskrevet sin «favoritt-tur» i området.

Blant disse finner vi Bjørn Dæhlie, som har favorittur med utgangspunkt i Pellestova med en lengre runde blant annet innom både Hornsjø, Midtfjellet og Sjusjøen. Erling Jevne liker seg best ut fra Mosetertoppen, over Langmyråsen og opp til Kjerringknappen.

Mens snøen har latt vente på seg et par uker lenger enn vi hadde håpet, kan vi trøste oss med at slike opplevelser er like rundt hjørnet. Øyer Turskiløyper kommer med nesten daglige oppdateringer på sin facebookside om løypestatus i området.

«35 turer i verdens beste skiterreng» har boklansering på Pellestova Hotell, fredag 9. november kl 16.

Skrevet av Vegard Vinje, LYN SKI Moseteråsen

---

Fakta:
Pris: kr 398.-
Forfatter: Øyvind Wold
Fotografer: Geir Olsen/Øyvind Wold
Kart: Bernt Bjørnsgård
Boka selges: på Øyer turskiløypers facebookside, Pellestova og Sport1-butikker i Lillehammer og Øyer
I salg fra midten av november
Utgiver: Øyer turskiløyper


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Marte Mæhlum Johansen under U23-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

Resultater Marte Mæhlum Johansen 2019-2020

Slik gikk det gjennom sesongen

Deler av HSG-U høsten 2018. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON Rekruttsamling: HSG-U hos Hovden Skigymnas

Påmeldingsfrist er 1. juni – Samling for skiløpere født i 2005 og 2006

Nordlysbyen Ski. Foto: TS Foto Design.

STILLING LEDIG: Nordlysbyen ski jakter ny hovedtrener

Jobbe med hele spekteret innenfor treneryrket

Åge Skinstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

ÅGE SKINSTAD: – JEG HAR IKKE SETT TESTMASKINEN

Om det mulige FIS-søksmålet fra bransjen: – Swix og Toko er IKKE blant disse

Kasper Stadaas jubler for seier på sprinten i Trondheim under Toppidrettsveka et tidligere år. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

UTTAK: Regionlag Oslofjord 2020/2021

Tidligere Team Veidekke