Seierspallen på herrenes 15 km fri under sesongåpninga på Beitostølen 2018. Fra venstre: Simen Hegstad Krüger (2.-plass), Sjur Røthe (1) og Martin Johnsrud Sundby (3). Foto: Erik Borg.

Seierspallen på herrenes 15 km fri under sesongåpninga på Beitostølen 2018. Fra venstre: Simen Hegstad Krüger (2.-plass), Sjur Røthe (1) og Martin Johnsrud Sundby (3). Foto: Erik Borg.

Sjur Røthe vant 15 km fri på Beitostølen

Sjur Røthe feide alle konkurrenter av banen og vant 15-kilometeren i fri teknikk på Beitostølen søndag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Det fleste ventet en duell mellom Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby, men Sjur Røthe gikk styggfort og vant 15-kilometeren på Beitostølen søndag.

Vestlendingen taklet den løse snøen best og vant til slutt 11,1 sekunder foran Krüger. Johnsrud Sundby kom inn på tredjeplass 11,8 sekunder bak seiersherren.

Røthe klokket inn på 33.45,7 etter halvannen mils skøyting.

– I dag var det litt Sjur-føre. Nå fungerer det bra. Jeg kunne ikke gjort dette uten å være helt hundre prosent, så det var veldig godt å få bekreftelse på det.

– Selv om det er nasjonal åpning, hadde jeg et veldig stort mål om å bruke dette som en trening inn mot det som skjer her på Beitostølen om tre uker (verdenscup), sa Røthe til NRK etter målgang.

Omtrent halvveis hadde Sundby 4,9 og 8,8 sekunder ned til henholdsvis Krüger og Røthe, men da skrudde sistnevnte på turboen og var likt med Sundby med fem kilometer igjen.

Sterk

30-åringen fra Voss så seg ikke tilbake og hadde over ni sekunder ned til konkurrentene etter 12,2 kilometer. Deretter suste han inn til en fortjent seier foran forhåndsfavorittene.

– Sjur var fryktelig sterk i dag. Jeg er brukbart fornøyd med egen innsats. Det var mye bedre enn på fredag, så det var iallfall en bra gjennomføring, sa Krüger til NRK.

Også Sundby hyller seiersherren etter søndagens overlegne seier.

– Det er et kjempebra løp. Han går godt på ski. Han er en smart skiløper og går ekstremt teknisk godt når det blir slike føreforhold, sa 34-åringen.

* Se også: Slik gikk det i dameklassen

Beitosprinten - Nasjonal sesongåpning
Beitostølen, Oppland - 18. november 2018

Menn - 15 km - Fri
1. Sjur Røthe, Voss IL 33:45,7
2. Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski +11,1
3. Martin Johnsrud Sundby, Røa IL +11,8

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus