Illustrasjonsbilde. Foto: Armin Kübelbeck, CC-BY-SA, Wikimedia Commons.

Illustrasjonsbilde. Foto: Armin Kübelbeck, CC-BY-SA, Wikimedia Commons.

Ny nedtur for de norske håndballjentene

En semifinale for Norge ser nå veldig usannsynlig ut, men det er fortsatt et ørlite håp å klamre seg til. Dette må skje for at Norge skal gå videre.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det ble en ny nedtur for de norske håndballjentene etter at Nederland slo Romania 29-24 søndag kveld. En semifinale for Norge ser nå veldig usannsynlig ut, men det er fortsatt et ørlite håp å klamre seg til.

Tidlige favoritter

Norge var som kjent en av favorittene til å vinne EM før turneringen startet. Og det er ikke rart etter å ha vunnet EM tre ganger, og VM to ganger de siste 8 årene. I fjor ble det tap i VM-finalen mot Frankrike. Denne gang startet EM på verst tenkelig måte med 32-33 tap mot Tyskland. De norske håndballjentene er uten sin store stjerne Nora Mørk, som du også kunne lese om på Nordicbet bloggen. Likevel er Tyskland et lag Norge bør slå, med eller uten Nora Mørk.

I norges andre kamp i gruppespillet skulle det gå mye bedre. De norske jentene nedsablet Tsjekkia med overbevisende tall, og ga seg ikke før det sto 31-17 på tavla. Da fikk mange tro på at feilskjæret mot Tyskland var nettopp bare det, et feilskjær.

Etter kampen mot Tsjekkia var det Romania som sto for tur i en ren gruppefinale. Dette var muligheten til å ta et langt steg mot en ny semifinale i EM. Slik ble det derimot ikke. Romania spilte godt og hadde full kontroll på Norge. Stjernespiller Cristina Neagu scoret hele 11, og kampen endte til slutt 23-31. To tap på tre kamper i gruppespillet i EM er ikke akkurat hverdagskost for de norske håndballjentene.

Ny opptur mot Ungarn

I første mellomspillskamp sto Ungarn for tur. En kamp Norge var nødt til å vinne. Det startet godt og allerede etter første omgang sto det 12-19 i norges favør. Kampen fortsatte i samme stil, med storspill fra både Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal. Til slutt sto det 25-38, men fortsatt var det et stykke igjen før Norge kunne tenke på en semifinale i EM.

Dette må skje for at Norge skal gå videre

Romania kunne gi Norge en hjelpende hånd i å nå semifinalen ved å slå Nederland søndag kveld. Det gjorde de derimot ikke og Norge har nå mikroskopiske sjanser for å nå en ny semifinale. Dette er nødt til å skje hvis det fortsatt skal være håp om et nytt EM-gull:

 • Uansett hva som skjer med de andre lagene er Norge nødt til å gjøre jobben selv. De må slå både Nederland på tirsdag, og Spania på onsdag (kampoppsett).
   
 • Romania er nødt til å ta minst tre poeng totalt i kampene sine mot Spania på tirsdag og Ungarn på onsdag.
   
 • Tyskland er nødt til å slå Nederland på onsdag. Om dette skjer vil Romania vinne puljen mens tre lag ender på seks poeng - både Norge, Tyskland og Nederland. Alle har slått hverandre og lagene vil derfor rangeres etter målforskjell innbyrdes. For øyeblikket står Norge med minus ett mål i denne protokollen.
   
 • Om Romania ikke reiser seg etter tapet mot Nederland og taper begge sine to siste kamper, eller kun tar ett poeng - vil de ende på mindre enn seks poeng. Romania bør derimot ikke være et av lagene som ender på seks poeng etter at Norge tapte med hele åtte mål i innbyrdes oppgjør.
   
 • Det er også en ekstremt liten mulighet for at fem lag kommer til å ende på seks poeng. Det vil da avgjøres på innbyrdes kamper og målforskjell mellom Norge, Tyskland, Ungarn, Romania og Nederland. Dette er derimot noe som aldri har skjedd før.

Veien videre

Om årets EM blir sett tilbake på som en fiasko eller ikke kommer mye an på hvordan Norge presterer i de siste kampene. Å nå en finale har nærmest blitt en forventning fra de norske supporterne.

Om Norge fortsatt har en mulighet til å komme videre finner vi allerede ut førstkommende tirsdag. Her er de norske håndballjentene nødt til å gjøre jobben mot Nederland. Nederland har aldri slått Norge, men står nå med seire i fire strake EM-kamper, og satt Romania på plass selv etter å ha mistet sin stjernespiller Nycke Groot med skade.

Hvem som ender i semifinalen gjenstår å se, og det er for øyeblikket mange usikkerhetsmomenter. En ting er i hvert fall sikkert - det er mye spenning i vente allerede på tirsdag!

Se også
* Håndball-EM på Nordicbet bloggen
* Kampoppsett / Program
* Resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut