Johannes Thingnes Bø under OL i Pyeongchang 2018. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Johannes Thingnes Bø under OL i Pyeongchang 2018. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Helsprekk for Thingnes Bø, Christiansen på pallen for første gang

Johannes Thingnes Bø gikk ut først på Hochfilzen-jaktstarten, men med seks bomskudd var han sjanseløs på en ny verdenscupseier. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Johannes Thingnes Bø gikk ut først på Hochfilzen-jaktstarten, men med seks bomskudd var han sjanseløs på en ny verdenscupseier. Martin Fourcade skjøt feilfritt.

Etter fredagens sprintseier hadde Thingnes Bø 8,6 sekunder som forsprang på Fourcade. Etter første skyting var det lite som tydet på en helsprekk.

Da plaffet stryningen ned alle fem blinker og gikk ut fra standplass med en ledelse på over tolv sekunder.

Men på andre skyting gikk det helt galt for Thingnes Bø. Der bommet han tre ganger, og det utnyttet Fourcade. Franskmannen skjøt perfekt og distanserte nordmannen med 35,3 sekunder.

– Det var en skikkelig svart dag på jobben. I dag var det lite positivt å ta med seg videre. Jeg vet ikke helt hva jeg drev på med på den andre liggendeskytingen. Det var bare den dagen i dag. Jeg må tåle en dårlig topp 10 jeg også, sa Thingnes Bø til NRK.

Før lørdagens renn sto han med tre strake seirer i verdenscupen.

Endelig for Christiansen

Thingnes Bø skulle også få én og to strafferunder på henholdsvis tredje og fjerde skyting. Med andre ord en helsvart dag på standplass.

Fourcade har slitt litt i sesongåpningen, men lørdag var han i praktform. Hans aller siste skudd traff kanten og gikk inn. Da hadde han tid til å showe litt.

Til slutt vant han 13,7 sekunder foran Arnd Peiffer fra Tyskland, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble treer og tok sin aller første pallplass i verdenscupen.

Geilo-løperen kjempet også om å ta annenplassen, men greide ikke å holde følge med Peiffer helt inn. Christiansen skjøt ned samtlige 20 blinker og var i mål 16,1 sekunder bak Fourcade.

Hardt arbeid

Etter 19 treff måtte 26-åringen bruke noen sekunder på det siste skuddet.

– Det var jævlig deilig. Beklager, men jeg måtte si det, sa Christiansen til NRK.

– Det har vært mange års hardt arbeid, sa han videre.

Thingnes Bø ble nummer ni med sine seks strafferunder. Han endte nøyaktig ett minutt bak erkerivalen. De to kommer nok til å følge hverandre tett gjennom sesongen i sammenlagtkampen.

Storebror Tarjei Bø endte på 12.-plass. Han hadde én bom, og den kom på andre skyting. Henrik L'Abée-Lund på 36.-plass måtte i strafferunden to ganger.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut