ol-07

OL-sjef tiltalt

Skal være tiltalt for å stå bak en mistenkelig betaling.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sjefen i den japanske OL-komiteen, Tsunekazu Takeda, skal være tiltalt for å stå bak en mistenkelig betaling. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Takeda skal ha blitt tiltalt for korrupsjon 10. desember.

Bakgrunnen skal være en betaling gjort før den japanske hovedstaden ble tildelt sommerlekene som starter om et og et halvt år. Nyhetsbyrået siterer en kilde i det franske rettssystemet.

Summen skal ha vært på om lag 20 millioner kroner. Betalingen skal ha vært gjort i to deler – én før tildelingen av OL – og én etter.

Takeda selv nekter skyld, og sier han har samarbeidet for å komme til bunns i saken under en høring. Han har også lovet å samarbeide videre for å finne ut av saken.

En undersøkelse som ble startet i 2016 viser to betalinger til et firma koblet til sønnen til senegalesiske Lamine Diack, den tidligere sjefen i det internasjonale friidrettsforbundet.

Diack har vært på Interpols liste over mest etterlyste personer siden 2015, men Senegal har ikke ønsket å utlevere ham til Frankrike.

Tsunekazu Takeda har vært president for den japanske komité siden 2001. Tokyo vant avstemningen om å bli OL-verter i 2020 med 60 stemmer mot Istanbuls 36.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus