Pendlerrennet - 134 km: – Den ultimate testen for egen fysisk og mental styrke

– I 2018 ble det satt en meget god ny rekord på Pendlerrennet.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Den 23. februar 2019 går Pendlerrennet, et av verdens lengste skirenn. Rennet går fra Gjøvik til Oslo og er med det ca 134 km langt.

Pendlerrennet blir arrangert siste lørdag i februar.

Med over 130 km, og rundt 3000 høydemeter er Pendlerrennet et av verdens lengste og tøffeste skirenn, og traséen går i veldig kupert terreng, hvor hele turen blir en kamp mot seg selv.

– Etter suksessen i fjor gleder vi oss til et nytt år med Pendlerrennet, og håper vi får mange påmeldinger, uttaler Ådne Skurdal, primus motor.

– Dette er den ultimate testen for egen fysisk og mental styrke, og det å gjennomføre dette skirennet er en bragd, en kamp mot seg selv og elementene. Påmeldingsavgiften inkluderer leie av racetracker, og transport av bagasje til mål i Oslo, fortsetter han.

Turen logges
For de som ønsker en skikkelig utfordring er turen fra Gjøvik – Oslo den siste lørdagen i februar noe man burde prøve. Ved hjelp av GPS tracker fra Racetracker, vil man får logget ruten og turen fra Gjøvik – Oslo.

På nettsiden www.pendlerrennet.no, finner man oppdatert informasjon om rute, og man kan laste ned ruten til egen GPS klokke, slik at man kan navigere etter denne.  

Det blir ikke satt opp skilt utover de som normalt står i løypa og markerer Gjøvik – Oslo løypa. Denne turen gås på eget ansvar og man må ta egne forholdsregler i forhold til sikkerhet og eventuelt hjelp underveis.

Hotell-weekend i premie
Den som bruker kortest tid og er innom alle sjekkpunkter på vei til Oslo, vinner et gavekort på en weekend på valgfritt Nordic Choice Hotel. Alle som klarer å gjennomføre rennet på under 13 timer får en eksklusiv Pendlerrennet finisher lue.

– I 2018 ble det satt en meget god ny rekord på Pendlerrennet, hvor de tre vinnerne brukte bare litt over 10 timer på turen fra Gjøvik til Oslo, noe som skulle være rundt 13 km i timen. Det er meget imponerende. Vi er spente på om vi i 2019 får tider under 10 timer avslutter Skurdal.

Om Pendlerrennet
Pendlerrennet er et resultat et samarbeid mellom en skiinteressert hotelldirektør, en engasjert reklamemann, og en foroverlent turistsjef. Grunnlaget ble lagt da denne hotelldirektøren gikk distansen en flott lørdag i 2013. Samme år hadde Dagens Næringsliv skrevet om en som hadde gått motsatt vei, og tilbake igjen.

Pendlerløpet oppstod da man så at dette er en distanse mange pendler hver eneste dag, og vi ønsket å synliggjøre muligheten som finnes i å gå på ski fra Gjøvik til Oslo.

For det er nok noe som vil imponere de fleste, om du da klarer å gjennomføre det. Rennet gjøres mulig av frivillig innsats av idrettslag langs løypa, kommuner og skiforeningen.

* Hjemmeside for Pendlerrennet


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus