Even Northug, Mikael Gunnulfsen og Steinar Mundal (trener) i Team Telemark. Teamfoto.

Even Northug, Mikael Gunnulfsen og Steinar Mundal (trener) i Team Telemark. Teamfoto.

SISTE: NORTHUG TIL TEAM TELEMARK

Fortsetter langrennskarrieren i Team Telemark, og får Steinar Mundal som trener.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Even Northug (23) var den store overraskelsen da Team Telemark presenterte troppen for kommende sesong på Kragerø Resort i dag.

Trønderen, som de siste sesongene har gått for Team Veidekke, blir dermed å se i telemarkingene sin karakteristiske bunadsdrakt fremover.

– Jeg er glad for å være Team Telemark-løper, og tror dette kan gi meg enda et løft som skiløper, sier Even Northug.

Enda en Northug
Som landslagstrener hadde Steinar Mundal ansvaret for Petter Northug gjennom flere sesonger. Nå ser han frem til å få en ny Northug under vingene.

– Even er en vanvittig spennende skiløper, som jeg gleder meg til å samarbeide med. Han er en av landets beste sprintere, og har allerede markert seg her på lagets første samling i Kragerø.

– Even skal få alle muligheter til å utvikle seg videre, og jeg tror vi skal bli en bra duo sammen, sier Steinar Mundal om sin nye elev.

– Og så ser jeg jo så mye Petter i han. Måten å gå på, teknikken, akselerasjonen, rykket – men også typen, personligheten og den gode humoren. Det er fint å ha en ny Northug å samarbeide med, smiler Mundal.

– Men det er viktig å understreke at her skal Even få være seg selv. Det er hans karriere, og han skal få utvikle seg på sine egne premisser og sitt naturlige tempo, forteller den rutinerte treneren.

Miljøskifte
Hovedpersonen selv forteller at han etter flere sesonger på samme lag følte behov for et miljøskifte.

– Jeg har hatt det veldig fint i Team Veidekke, og er fornøyd med treneren og lagkameratene. Når jeg nå likevel bytter lag, så er det fordi jeg etter flere år i samme miljø følte behov for å søke nye impulser.

– Team Telemark er et solid lag, med gode trenere og sterkt støtteapparat. Og ikke minst er det spennende lagkamerater. Mikael Gunnulfsen er blant de beste distanseløperne i landet, og så får jeg lokale lagkamerater i Eirik Mysen og Thomas Albertsen Dahlen som jeg kan trene med i hverdagen i Trondheim, avslutter Even Northug.

To nye kvinner
Team Telemark presenterte også to nye kvinnelige løpere; Marte Nordlunde og Hanna Kristine Larsen.

Marte Nordlunde (22) er mest kjent som verdens raskeste på 100 meter, og hadde verdensrekorden på distansen frem til Kristine Stavås Skistad tok den tidligere i vår.

Marte blir dermed forent med sin søster, Mari, som allerede er en del av Team Telemark.

Hanna Kristine Larsen (19) er en lokal telemarksløper som kommende sesong tar steget opp i seniorklassen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus