-->
Starten i Spåtind Opp 2019. Arrangørfoto.

Starten i Spåtind Opp 2019. Arrangørfoto.

Tour de Synnfjell: Tøffe værforhold i Spåtind Opp - Måtte legge om løypa - Hansen og Johnsen vant

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Spåtind opp måtte forandre løype. På grunn av tåke, få varmegrader, hadt regnvær og sterk vind ble løpet flyttet ned til Gamlestølen. Dette for løpernes sikkerhet. Det ble gjort om til en kupert 7 og 12 km landevegsløp på bløt grusvei.

Totalvinner av løpet ble den 23 år gamle Morten Hansen, som vanligvis deltar for Lørenskog Ck-Tri. Han er i norgestoppen når det gjelder triatlon, og vant så sent som sist helg Oslo Triathlon i ei klsse med 500 deltagere.

Det er forøvrig vinner av Spåtind Opp for andre gang. Han vant nemlig i 2015, og satte den gang løyperekord.

Utgangspunktet denne gang var derfor rekord i den nye trasè som kom for 3 år siden. Men slik gikk det ikke. Men på telefon fra hytte i Synnfjellet lørdag ettermiddag syntes han avgjørelsen om flytting var korrekt.

Hansen hadde tett kontakt med et par løpere til etter vending. men derfra og inn avgjorde han det med 1 min og 6 sekunder til Marius Viken Vesterås og 2 min og 9 sek til Jonas Kristiansen.

Tiden 40,35 på den kuperte og bløte vegen var sterkt. Han håpet neste års løp passet inn, og at været var med løpet da. Den som vil slå ham, må nok trene godt.

Raskeste dame ble Tuva Johnsen fra Raufoss IL med tiden 50,36.

Hun løper i klassen 17-18 år og var 12 sekunder foran klubbveninna Dorthe Ballangrud Seierstad og 19 sek foran Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn.

Eskil Engdal fra Vind il vant korteste løype med tiden 26,47 og var 58 sek foran vinneren av 15-16 års klassen, William Tømterud, Harestua.

Tour de Synnfjell fortsetter søndag med finaleøvelsen duathlon på rulleski i Torpa.

Komplette resultater
* Spåtind Opp
* Tour de Synnfjell - Dag for dag


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus