Alexander Bolshunov har avgjort Blink Classics 2018 i Sandnes til sin fordel. Foto: Sigmund Hov Moen.

Alexander Bolshunov har avgjort Blink Classics 2018 i Sandnes til sin fordel. Foto: Sigmund Hov Moen.

INGEN NORDMENN PÅ PALLEN I HITRA LANGLØP UNDER TOPPIDRETTSVEKA

Toppidrettsveka innledet torsdag kveld med det 47 km lange Hitra Langløp. I kvartetten som gjorde opp om herreseieren var det kun én norsk løper.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Russeren Aleksandr Bolsjunov spurtet best av alle i kvartetten som fikk en liten luke i den 47 kilometer lange åpningsetappen av Toppidrettsveka på rulleski.

Bolsjunov staket friskest inn til tiden 1.46.21,6 timer og slo seg i mål rett foran finnen Iivo Niskanen og skotten Andrew Musgrave. Didrik Tønseth ble beste norske på fjerdeplass, men var bare sju tideler bak Bolsjunov.

Bolsjunov har vært en meget god langrennsløper i de to siste mesterskapene med sju sølv og én bronse på samvittigheten.

Johannes Høsflot Klæbo har vært verdens beste løper i samme periode og endte opp på 11.-plass med 10,2 sekunder opp til russeren i front. Kampen om sammenlagtseieren kan fort ende opp som en duell mellom Bolsjunov og Klæbo slik ståa ofte er på vinterstid også.

– Det ble litt rotete i starten og hardkjør mot slutten. Heldigvis fikk jeg med noen bonussekunder. Dette er ikke helt kjørt, sa Klæbo til NRK.

– Jeg overrasket over at jeg klarte å komme meg opp til de tre i tet. Kjedelig med fjerdeplass i spurten, men slik er det noen ganger, sa Tønseth.

Tønseth løper forresten NM i terrengløp lang løype i Frognerparken 13. oktober.

Langrennspensjonisten Petter Northug er på promorunde for sin nye solbrillekolleksjon og stilte også opp i rulleskirennet.

Northug ble nylig en av sponsorene til det norske langrennslandslaget. Ikke overraskende endte Northug opp som en av de aller siste i mål. Han endte opp på 102.-plass. Northug kom i mål med én stav og var 20.26,2 minutter opp til 1.-plassen.

Andrew Musgrave avgjorde til sin fordel i langløpscupen på rulleski. Astrid Øyre Slind vant klassen for kvinner.

Laks

Torsdagens etappe var 47 kilometer lang med start og mål i Fillan. Deler av løpet gikk på fylkesvei 714, den såkalte «Lakseveien». Hitra er en øy der oppdrettslaks og krabbefiske er svært viktig for næringslivet. Laks var for øvrig en viktig del av premiene i arrangementet.

Førdes Gjøran Tefre fra Team Veidekke Vest tok den første spurtprisen. Heidi Weng tok spurtprisen for kvinner. Hun ledet med 33 sekunder på Lotta Udnes Weng på det tidspunktet og hadde økt forspranget betydelig til den andre spurtprisen. Johannes Høsflot Klæbo tok den andre spurtprisen foran nevnte Tefre.

I overkant av 100 av de 135 påmeldte tok seg til mål i et sterkt felt med tilnærmet verdenscupnivå. 23 av de påmeldte i klassen for menn kom aldri til start. Det var mange langløpseksperter på startstrek. I kvinneklassen var det 29 startende.

Det var flere storkanoner på startstrek som ikke var med i Blink-festivalen i Rogaland tidligere i sommer, for eksempel Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.

Toppidrettsveka avsluttes i Trondheim lørdag. Tre av årets fire etapper teller i sammendraget. Fredag skal løperne gjennom to etapper i Aure. Lørdag avsluttes det hele med klassisk jaktstart i Trondheim.

Toppidrettsveka ble arrangert første gang i 2005.

Se også: Slik gikk det med damene (suveren norsk vinner)

Hitra Langløp - Toppidrettsveka 
Hitra, Trøndelag - 22. august 2019

Del 4 av 4 i Guide World Classic Tour

Menn - 47 km - Klassisk
1. Alexander Bolshunov, Russland 1:46:21.6
2. Andrew Musgrave, Storbritannia 1:46:21.9
3. Iivo Niskanen, Finland 1:46:22.0

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus