-->
Nils Marius Otterstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nils Marius Otterstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

OTTERSTAD OG AKER BIOMARINE LANSERER VERDENSSERIE: QRILL Pet Arctic World Series

– De er referansepunkter angående trening, ernæring og generell velferd, sier Nils Marius Otterstad.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Aker BioMarine lanserer verdensserie for hundekjøring

Nå lanserer Aker BioMarine det offisielle internasjonale mesterskapet for hundekjøring: QRILL Pet Arctic World Series (QPAWS).

Målet for satsingen er å bringe spenningen, gleden og prestasjonene fra de mest eksotiske arktiske hundesledeløp til et verdensomspennende publikum.

For første gang vil sporten, profilene og den eventyrlige livsstilen bli dekket og distribuert gjennom nye digitale plattformer og på internasjonal TV.

Mennesker fra hele verden vil kunne følge de to- og firbeinte utøverne gjennom snødekte landskaper som aldri tidligere.

Den første sesongen av World Series består av fire legendariske og historiske hundeløp ulike steder i verden, der verdens beste hundekjørere skal kåres.

Løpene er unike og store sportsbegivenheter hver for seg, og ved å bringe dem sammen i et internasjonalt mesterskap tror vi sporten kan nå et helt nytt interessenivå.

Hvorfor hundekjøring?
– QPAWS er et resultat av Aker Biomarines engasjement for og langsiktige investering i hundehelse og hundekjøring. I løpet av de siste tre årene har vi jobbet med utøverne og løpsarrangører for å lære mer om sporten og de mange fantastiske elementene den representerer.

– Vi tror på sporten og kulturen, og mener den omsider kan få den internasjonale oppmerksomheten og anerkjennelsen den fortjener, sier Matts Johansen, administrerende direktør i det norske bioteknologi-selskapet Aker BioMarine, og legger til:

– Vi håper andre arrangører rundt om i verden ønsker å være med oss på denne reisen, og vi er allerede i dialog med flere med tanke på 2021-sesongen.

Læring av eliten - trening, ernæring, velferd
– Verdensserien består av legendariske hundekjøringsløp, som finner sted over hele verden med det formål å kåre verdens beste hundekjører, og identifisere og tildele hundekjørere for verdens beste hundevelferd.

– QPAWS ønsker å inspirere hundeeiere verden rundt – ved å vise praksisen til ledende hundekjørere og den eksepsjonelle hundepleien som de utøver. De er referansepunkter angående trening, ernæring og generell velferd, sier Nils Marius Otterstad, prosjektleder QPAWS.

2020-sesongen
World Series starter i januar 2020 i Minnesota, USA med løpet "John Beargrease Sled Dog Marathon," før serien tar oss med til Norge og "Femundløpet". QPAWS reiser deretter til Russland og "Volga Quest" før verdensfinalen arrangeres i Alaska, med det legendariske “Iditarod Trail Sled Dog Race".

Fortsetter nedenfor logoen

Verdensserie for hundekjøring - QRILL Pet Arctic World Series (QPAWS) i regi av Aker BioMarine.

Logo for QRILL Pet Arctic World Series - QPAWS.

Rob Urbach, administrerende direktør i Iditarod
– Vi er stolte av å være en del av QPAWS, sammen med Femundløpet, Volga Quest og John Beargrease.

– Med investeringene i digital visualisering og innovativ TV-produksjon, har vi stor tro på at vi vil vise denne sporten fra en helt nye og underholdende side.

QPAWS-kalender 2020
* John Beargrease, start 26. januar
* Femundløpet, start 31. januar
* Volga Quest, start 8. februar
* Iditarod Finale, start 7. mars

Synliggjøring av sporten
– Denne sporten har alt; samspill mellom hunder og mennesker, den fantastiske arktiske naturen og utfordringene den byr på, eksotiske steder med historie og kultur - alt kombinert med eventyret om å fullføre disse løpene. Dette vil gi et fantastisk produkt for publikum over hele verden.

– For oss vil det være viktig å vise gleden hundene viser i løpene sammen med den unike kompetansen hundekjørerne representerer, sier Matts Johansen.

Aker BioMarines administerende direktør ligger selv i hardtrening, siden han selv skal delta på Femundløpet 2020. Han har allerede Mush Synnfjell 2019 på sin CV.

Om Qrill Pet Arctic World Series (QPAWS)
QPAWS består av legendariske hundekjøringsløp som finner sted over hele verden med det formål å kåre verdens beste hundekjører, samt å identifisere og premiere hundekjørere for god hundevelferd.

Serien er basert på et felles poengsystem, digital visualisering av GPS-data og TV-produksjon og -distribusjon.

QPAWS er etablert som en non -profit sportsserie etablert etter initiativ og investeringer fra Aker BioMarine. Alt overskudd går tilbake til begivenhetene og investeringer i hundekjøringssporten.

Om Aker BioMarine
Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og

kontrollerer hele verdikjeden – fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarine er heleid av Aker ASA.

QRILL Pet er merkenavnet for Aker BioMarines ernæring for kjæledyr, som er en ingrediens i ulike typer hundefor over hele verden. Se etter logoen «Powered by QRILL Pet» på pakken.

QPAWS events
* Femundløpet
* Volga Quest
* John Beargrease
* Iditarod Trail Committee

* For mer informasjon: www.q-paws.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus