-->
Slik så det ut i Bruksvallarna like før sesongstarten i Bruksvallsloppet et tidligere år. Foto: Jocke Lagercrantz.

Slik så det ut i Bruksvallarna like før sesongstarten i Bruksvallsloppet et tidligere år. Foto: Jocke Lagercrantz.

INPUT OM BRUKSVALLSOPPET

Bruksvallsloppet nærmer seg med stormskritt.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Morgondagens olympiska längdåkare startar säsongen i Bruksvallarna.

Längdskidmetropolen Bruksvallarna är snabbt ute även i år vad gäller en tidig säsongsstart. Bruksvallsloppet, en 30-årig tradition med tidiga tävlingar för tävlingshungriga längdskidåkare, är detta år då den svenska längdskid-premiären sker på annan ort, en given mötesplats för bland annat nästa generations skidåkare.

Den 10–19 januari 2020 genomförs den tredje upplagan av Världsungdoms-OS i Lausanne. En utvecklingsplattform för ungdomar mellan 15–18 år.

Det är många internationella ungdomar som söker tävlingar innan dess. Bruksvallsloppet den 16–17 november, som alltid med garanterad snö, utslagsgivande banor och en vältrimmad organisation lockar därför många nationella och internationella åkare.

Det känns så fantastiskt kul att vi under ett år då Bruksvallsloppet inte direktsänds i TV, lockar så många åkare från när och fjärran, säger Sandra Landén, tillförordnad VD och kvinnan som ser till att hålla ihop hela evenemanget.

Sedan flera veckor tillbaka har vi kunnat erbjuda otroligt bra förhållanden för ”spårhungriga” längdåkare, det är inte många orter i Norden som kan erbjuda det vi i lilla Bruksvallarna kan, fortsätter Sandra Landén med stolthet i rösten.

Att Bruksvallarna befäster rollen som en av Sveriges bästa längdskidorter med rekordtidiga skidspår tillsammans med en terräng som passar alla är ingen nyhet. Under kommande helg intar t ex det svenska längdskidlandslaget byn för över en veckas finslipning inför den TV-sända längdskidpremiären som i år genomförs i norra delen av Sverige.

På den stora parkeringen vid skidstadion trängs sedan flera veckor tillbaka bilar från Sverige, Norge och övriga Europa, precis som det brukar vara. Bruksvallarna är alltid tidigt ute, det är väl känt i skidkretsar.

Årets ”lilla” Bruksvallslopp passar oss perfekt, det ger oss möjlighet att utveckla och genomföra Fjälltoppveckan nästa år på bästa sätt. Det kommer att bli den mest omfattande tävlingsveckan någonsin med långt över 2 000 starter.

Bland annat blir det finaler i VW- och Scandic Cup, SM-avslutning i Teamsprint och mycket, mycket mer. Vi kommer att leverera bästa möjliga skidpropaganda för alla under den andra påskveckan nästa år påpekar Sandra Landén.

Mange norske løpere til start
Langrenn.com har ellers fått vite fra arrangørhold at det så langt er påmeldt et 20-tall norske løpere med FIS-punkter, men det er slik at ikke alle utenlandske løpere er registrert i systemet enda da det fortsatt triller inn påmeldinger til Bruksvallsloppet.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Martin Galleberg er sommeren 2020 ansatt i Salomon som XC Racing Specialist. Foto: Salomon / Amer Sports.

NYTT OM FOLK: Salomon har ansatt ny XC Racing Specialist

– Timingen er meget bra da Martin kommer inn i et team som opplever stor pågang

Niklas Dyrhaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

RESERVELISTE: Toppidrettsveka 2020

DYRHAUG OG SUNDBY SATT PÅ VENTEROMMET

Martin Johnsrud Sundby med to av medaljene fra VM i Seefeld 2019. Foto: GEPA-pictures/WSC Seefeld 2019.

RESERVELISTE: BLINK-festivalen 2020

SUNDBY OG DYRHAUG MÅ VENTE PÅ BENKEN