Trysil Skimaraton er et populært renn og de merker stor pågang i antall påmeldinger. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

Trysil Skimaraton er et populært renn og de merker stor pågang i antall påmeldinger. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

TRYSIL SKIMARATON: PÅMELDINGEN HAR ÅPNET FOR RENNET SOM NÅ HAR OPPNÅDD NY INTERNASJONAL STATUS

15. februar 2020 braker det løs med et av Østlandet største turrenn, Trysil Skimaraton.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

15. februar 2020 braker det løs med et av Østlandet største turrenn, Trysil Skimaraton.

I år tar de steget videre som en del av Visma Ski Classics Challengers-serien. Noe som trolig vil føre til økt deltakelse og stor oppmerksomhet for det tradisjonelle rennet i Østby.

Påmeldingen er åpnet for det 21. Trysil Skimaraton som avholdes 15. februar 2020. Det er forventet rekordmange deltakere etter at det ble kjent at rennet har fått status som Visma Ski Classics Challengers.

– Denne serien er nivået under Visma Ski Classics Pro Tour, men eliteutøverne kan hente viktig ranking og poeng i challengers-serien. Det betyr at Trysil Skimaraton trolig vil få flere eliteløpere i 2020, og rennet vil vokse i antall deltakere.

– Derfor setter vi i år et tak på 750 deltakere på helmaraton og 150 på halvmaraton, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Gode seedingsmuligheter
Populære Trysil Skimaraton er kjent for å være et snøsikkert turrenn, med en bra løypeprofil. Rennet er i tillegg seedingsrenn til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger på rennet vårt. Det er en av grunnene til at vi kunne si ja til Visma Ski Classics Challengers status, som stiller strenge krav til kvalitet på både løypene og arrangementet.

– Det hjelper jo på at Trysil er såpass snøsikkert som det er. Dessuten mener mange at Trysil Skimaraton gir gode seedingresultater, smiler Haugen.

Et turrenn for alle
Selv om Trysil Skimaraton har ny status så skal fortsatt rennet være et renn for alle.

– Trysil Skimaraton har helt siden oppstart vært et skirenn for alt fra mosjonisten til den mer aktive skiløperen. Det skal vi også være i fremtiden. Vårt fokus er kvalitet på arrangementet og å legge til rette for gode skiopplevelser for alle.

– Derfor fortsetter vi å tilby et alternativ til de som ikke vil gå maraton-klassene. Halvmaraton har blitt veldig populært, sier Haugen.

Men ikke drøy med å melde dere på, for i 2020 vil det mest sannsynlig bli fullt. 

* Hjemmeside for Trysil Skimaraton

---

* Trysil er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus