Vinnerlaget i den snøfylte damestafetten under verdenscupen på Lillehammer 2019. Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Vinnerlaget i den snøfylte damestafetten under verdenscupen på Lillehammer 2019. Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng. Foto: Thibaut/NordicFocus.

SUVEREN STAFETTSEIER TIL NORGES DAMER

Heidi Weng fikk en enkel oppgave med å sikre Norge stafettseier på Lillehammer, etter en fantometappe av Therese Johaug.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Heidi Weng fikk en enkel oppgave med å sikre Norge stafettseier på Lillehammer, etter en fantometappe av Therese Johaug.

Weng på ankertappen gikk ut med en formidabel ledelse etter at Johaug hadde skapt et solid forsprang ned til konkurrentene på tredjeetappen. Johaug leverte stafettpinnen videre til lagvenninnen med en luke på hele 48,9 sekunder.

– Jeg hadde en kjempedag, jeg ble nesten bedre etter gårsdagen. Jeg kunne bare gå på selv om jeg fikk syra, så jeg er kjempefornøyd, sa Therese Johaug til NRK etter tredjeetappen.

Det var mer enn nok til at Weng holdt unna til konkurrentene og sikret norsk seier foran USA og Sverige.

– Det var veldig gøy, jeg var nervøs jeg. Det var snøvær og da blir det ekstra spennende. Jeg tenkte bare at jeg skulle gå alt jeg kunne inn til mål, for plutselig er det noe rart som skjer, sa Heidi Weng.

Med på laget var Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk henholdsvis første og andreetappe i klassisk.

Kjørte i front

Falla kjørte jevnt i front og ga Norge er godt utgangspunkt på førsteetappen i klassisk. Inn til veksling og i tøffe snøforhold i Lillehammer, overtok Jacobsen stafettpinnen foran Finland og Sverige.

I stor fart var det Russland, Sverige, Finland og Norge som vekslet på å ligge i front i store deler av den andreetappen.

Rett før veksling fikk imidlertid Kerttu Niskanen for Finland noen meter ned til Jacobsen, som sendte Johaug ut 6,8 sekunder bak finnene.

Utklassing

På tredjeetappen viste Johaug klasseforskjell og innhentet finnene allerede i første motbakke.

I kjent stil fortsatte verdenscuplederen å øke forspranget ned til konkurrentene. Til veksling hadde Johaug smadret konkurrentene og ga Weng et forsprang på 48,9 sekunder ned til Sverige og USA.

Dermed fikk Weng en enkel oppgave med å sikre stafettseieren på ankeretappen.

Norges andrelag med Lotta Udnes Weng, Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng, gikk inn til en femteplass.

Se også: Slik gikk det med herrene (Norge ble ydmyket)

Resultater Verdenscup Lillehammer
Lillehammer, Norge - 8. desember 2019

KVINNER - STAFETT - 4 x 5 KM - KLASSISK / FRI

1. Norge I - 1:02:22.4
(Maiken C. Falla - Astrid U. Jacobsen - Therese Johaug - Heidi Weng)

2. USA I - 1:03:11.3
(Sophie Caldwell - Sadie B. Maubet - Rosie Brennan - Jessica Diggins)

3. Sverige - 1:03:42.1
(Emma Ribom - Elina Rönnlund - Charlotte Kalla - Moa Lundgren)

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv utblog comments powered by Disqus