Vilde Nilsen. Foto: Norges Skiforbund.

Vilde Nilsen. Foto: Norges Skiforbund.

SEIER TIL NILSEN OG PALLEN FOR SKARSTEIN I SESONGÅPNINGEN

Parautøveren Birgit Skarstein staket seg inn til 3.-plass i verdenscupåpningen på Lillehammer torsdag. Vilde Nilsen sikret seier i sin klasse.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Parautøveren Birgit Skarstein staket seg inn til 3.-plass i verdenscupåpningen på Lillehammer torsdag. Vilde Nilsen sikret seier i sin klasse.

Parautøveren Birgit Skarstein fikk tøff konkurranse fra USA og Russland, men staket seg inn til 3.-plass i verdenscupåpningen. Regjerende verdenscupvinner Vilde Nilsen fortsatte suksessen og gikk inn til seier på kortdistanse, på dagen ett år etter hun tok sin første verdenscupseier.

Skarstein fullførte det 5 kilometer lange rennet på tiden 16.45,1 minutter. Det holdt til 3.-plass bak den amerikanske duoen Oksana Masters og Kendall Gretsch.

Skarstein var 50 sekunder bak vinneren Masters. Nærmest den norske jenta var fire russere. Skarstein slo 4.-plasserte Marta Zajnullina med 6,8 sekunder og var meget godt fornøyd med å ta turen opp på seierspallen.

– Å prestere til pallplass var utrolig deilig. Det er nesten så jeg glemmer hvor tøft det er. Jeg jobbet godt i bakkene og hadde et innmari bra driv. Løypa er veldig teknisk krevende og fysisk tung, sa hun.

Indira Lindseth ble nummer 14 i sesongens første renn for parautøverne, mens Isabell Valen endte på 17.-plass.

Vilde Nilsen vant på sin klasse på kortdistanse 7,5 kilometer foran russiske Jekaterina Rumejantseva og ukrainske Ljudmila Liasjenko. 18-åringen utklasset konkurrentene og var nesten ett minutt foran i mål.

– Det var tungt, veldig tungt. Men jeg klarte å kjøre hele veien inn med hele støtteapparatet rundt i løypa som heiet meg fram, sa Nilsen etter målgang.

* Komplette resultater alle klasser


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus