Marte Olsbu Røiseland går Norges damelag inn til gull under VM-stafetten i Östersund 2019. Foto: NordicFocus.

Marte Olsbu Røiseland går Norges damelag inn til gull under VM-stafetten i Östersund 2019. Foto: NordicFocus.

Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting

De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland en ny seier i Ruhpolding.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland en ny seier i Ruhpolding.

Seieren var Norges fjerde strake i verdenscupen i vinter. Det betyr at Tiril Eckhoff og lagvenninnene er ubeseiret og går mot VM i Anterselva som soleklare gullfavoritter.

Fredag fulgte Frankrike nærmest de norske jentene. Seiersmarginen ble til slutt på 10,7 sekunder.

Sveits ble nummer tre, 20,7 sekunder bak Norge.

Skuffet Knotten

Karoline Knotten fikk igjen sjansen på åpningsetappen, akkurat som da det norske laget gikk til topps på stafettene i Östersund og Hochfilzen før jul.

Fredag måtte hun tåle to ekstraskudd på liggende skyting og ytterligere ett på stående. Dermer havnet Norge på etterskudd i kampen om de aller mest framskutte plasseringene.

Da Ingrid Landmark Tandrevold ble sendt ut på etappe nummer to var avstanden opp til teten rett i overkant av ett minutt.

- Nå er det veldig vondt. Det er kjipt å gå en dårlig etappe. Jeg var offensiv som jeg pleier på førsterunden, og fikk selvtillit av det, men jeg ble altfor ivrig på skytingen, sa Knotten til NRK.

- Jeg føler ikke jeg fikk ut det jeg var god for, og det føles ikke bra akkurat nå, tilføyde hun.

Eckhoff i superform

Tandrevold skjøt fullt på liggende, men klarte ikke nærme seg teten. Tross ett ekstraskudd på stående reduserte hun forspranget til ledende Frankrike til 47,2 sekunder til veksling.

- Jeg prøvde å gå mitt eget løp, samtidig som jeg gikk alt jeg kunne fra start. Jeg er fornøyd med mye. Litt irriterende at jeg bommet på det siste skuddet. Jeg var nok litt hissig på grøten, oppsummerte Tandrevold til NRK.

Tiril Eckhoff har vunnet fem av de sju siste verdenscuprennene og er i sitt livs form. Fredag gikk Fossum-løperen meget offensivt ut og fosset innpå teten i skisporet.

Fem raske treff på liggende sendte Norge inn i pallkampen, og inn til stående var forspranget til Tyskland i tet redusert til under 20 sekunder. Der sprakk hjemmehåpet Vanessa Hinz og måtte ut i strafferunden.

Olsbu Røiseland avsluttet

Eckhoff måtte ha to ekstraskudd på å fylle, men var ikke mer enn 17,5 sekunder bak Frankrike. Til veksling hadde avstanden krympet til kun to sekunder.

- Jeg "gunnet" på fra start. Dette var gøy. Jeg tenkte at stafett er stafett, og skiskytterstafett er noe som snur fort, sa en glad Eckhoff.

På ankeretappen brukte Marte Olsbu Røiseland seks skudd på de fem liggendeblinkene og gikk med det ut i tet. Konkurrentene bommet.

På stående brukte Froland-jenta også seks skudd og tok vare på ledelsen sin. 11 sekunder var forspranget til Frankrike ut på sisterunden. Den luken ga ikke Olsbu Røiseland fra seg.

Lørdag er det stafett for menn i Ruhpolding, mens det søndag skal gås jaktstarter i den tyske skiskyttermetropolen. Der går Tiril Eckhoff ut i tet og har aller tiders sjanse til å ta sesongens sjette indviduelle verdenscupseier.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
V40 - Blå Extra fra Swix. Foto: Swix - Montasje: Langrenn.com.

REISTADLØPET: Swix-smurning og proteinbar fra Drytech i goodie bag

– Vi håper deltakerne setter pris på løperpakken

PROGRAM: EM Skiskyting Minsk-Raubichi 2020

Oppstart onsdag 26. februar

Kristian Bjune Sveen flankert av Dinigeer Yiliamujiang og Bayani Jialin. Foto: Privat.

Anita og Kristian kan fortelle om enorm treningsdisiplin i sine grupper

For 2 år siden hadde ingen av Anitas løpere stått på ski

Preppemaskin for langrennsløyper. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

KRONIKK: Hvorfor skiløperen bør begynne en sprint for å redde vinteren...

– En typisk løypemaskin bruker cirka 15 liter på mila