Ringkollen ved Hønefoss i Viken, tidligere Buskerud, tirsdag 21. januar 2020. Foto: Henning Strøm. Collage: Langrenn.com.

Ringkollen ved Hønefoss i Viken, tidligere Buskerud, tirsdag 21. januar 2020. Foto: Henning Strøm. Collage: Langrenn.com.

RINGKOLLEN 21. JANUAR: – Det var nesten så jeg mistet pusten, helt strøkent!

– Helt strøkent på Ringkollen i ettermidddag. Helt utrolig, vær og snømengde tatt i betraktning.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Helt strøkent på Ringkollen i ettermidddag. Helt utrolig, vær og snømengde tatt i betraktning.

– Fortell!

– Det var nesten så jeg mistet pusten der oppe, hadde jo forventet at jeg måtte snu.

Det er Henning Strøm, som full av entusiasme, opplyser dette til Langrenn.com etter at han tirsdag 21. januar 2020 gjennomførte en meget solid treningsøkt i Ringkollens lysløype.

At det skal være fint på Ringkollen i siste halvdel av januar er egentlig bare å forvente, men vinteren i år har vært av den mer spesielle sorten.

Det kom masse snø utover høsten, jula var hvit og fin, men nyttårsstormer og varme vinder slo så inn for fullt. Noe som også har gått utover forholdene i Nordmarka og på Krokskogen.

Lysløypa på Ringkollen ligger cirka 600 meter over havet (selve toppen av kollen rager 702 moh), rett øst for Hønefoss, som igjen er noen få mil vest for Oslo, i det som tidligere het Buskerud, men nå Viken.

Forleden natt ble det målt 10,4 plussgrader i bakkene like nedenfor Ringkollen.

Men Skiforeningen og deres iherdige løypekjørere lar seg ikke stoppe, før de absolutt må.

En av dem som prepper løyper ved Ringkollen er for øvrig Børre Næss, supersprinteren som i følge Wikipedia har 7 turer opp på pallen i verdenscupen hvorav 3 ganger på øverste trinn og NM-medaljer av hver valør.

For Henning Strøm, som selv ikke bare er ivrig skiløper, men også jobber i sportsforretningen Glade Hjul, racingspesialisten på ski og sykkel i Hønefoss, så var det nesten julekvelden for ham i går kveld.

– Det er veldig fint! Ingen som tror det stemmer, vi har jo daglig folk innom i butikken som tror at skiføret er borte der oppe.

– Fikk du en skikkelig treningstur ut av dette da?

– Det ble 10 runder i lysløypa med sløyfene på stadion inne i hver runde og i tillegg noen hurtighetsdrag på stadion.

Strøm målte hver runde han gikk til 3,94 km. Rundt regnet ble da "bankinnskuddet" hans tirsdag kveld på 40 gode kilometer.

– Hva smørte du med?

– Jeg gikk skate, skal jo gå skøytebirken i år og må derfor putte timer i banken, men det hadde vært konge også med klister i kveld, kanskje muligens også feller, avrunder Henning Strøm.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus