RESULTATER: Moss Rulleskirenn| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER

TRYSIL SKIMARATON: – Flere vil gå – Økning på 13 prosent

Snøen har lavet ned i Trysil de siste dagene. Samtidig har påmeldingene til Trysil Skimaraton strømmet inn. 15. februar er det klart for det som kan bli et rekordstort skirenn i Trysil.

Tips en venn  Skriv ut


Flere toppløpere er klare for årets Trysil Skimaraton. Foto: Hans Martin Nysæter

Snøen har lavet ned i Trysil de siste dagene. Samtidig har påmeldingene til Trysil Skimaraton strømmet inn. 15. februar er det klart for det som kan bli et rekordstort skirenn i Trysil.

Selv om det har vært lite snø på Østlandet de siste ukene så har løypene til Trysil Skimaraton hatt over en meter snø på de høyeste punktene den siste tiden.

– Det er knallgode forhold i løypene våre nå, sier Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

– I tillegg har det kommet 40 nye cm med snø de siste dagene. Nå melder det også kaldere, så det det er ingen tvil om at forholdene under årets renn blir veldig bra.

Toppløpere melder sin ankomst
Trysil Skimaraton er i år en del av av Visma Ski Classics Challengers-serien. Det kan være årsaken til at det i år er ekstra trykk i påmeldingene til rennet.

– Vi har 13 prosent flere påmeldte til rennet sammenlignet med samme periode i fjor. Og det er flere toppløpere blant disse, forteller Haugen.

– Andreas Nygaard fra Team Ragde Eiendom har meldt sin ankomst. Dette er virkelig en toppløper, som er tidligere vinner av både Vasaloppet og Birken. Han vant Ski Classics sammenlagt i fjor og er nå rangert høyt oppe i Visma Ski Classics.

– I år er det også flere utenlandske løpere som har meldt seg på. Alt tyder på at det blir rekordmange svenske løpere. Det kommer også en delegasjon med ni italienske løpere. Videre er det en god del dansker påmeldt, samt deltakere fra både England og Tyskland, forteller Haugen.

Pengepremier til de beste løperne
Trysil Skimaraton kan ikke bare skilte med fantastiske skiforhold. Det er også muligheter for å ta med seg en bra pengepremie til de beste løperne.

– I fjor tok Emilie Kongsten ny løyperekord i dameklassen med tiden 2:11:28. Løyperekorden i herreklassen står fra 2017, og ble satt av Karstein Johaug Jr. Får vi de forholdene som vi tror vi får, er det gode sjanser for nye løyperekorder. Og vinnerne kan få med seg hele 9000 kroner dersom blant annet løyperekorden slås, sier Haugen.

Fortsatt populært med halvmaraton
Det er noen år siden Trysil Skimaraton innførte halvmaraton, og det er også en veldig populær distanse.

– Trysil Skimaraton skal være et turrenn for alle type løpere, alt de mest aktive til barn og ungdom. De minste kan delta på skisprinten vår, forteller Haugen. – Det blir en skifest i Østby 15. februar. Og melder man seg på innen 5. februar er det penger å spare.

* Hjemmeside for Trysil Skimaraton

---

* Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrnen.com


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus