2 landslagstrenere slutter

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Nilsson och Uusitalo avslutar sina uppdrag

Efter flera år som landslagstränare har de båda herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo bestämt sig för att lämna sina roller i landslagsverksamheten.

Fredrik Uusitalo började som tränare för längdlandslagets utvecklingslag år 2016. Samma år fick Mattias Nilsson tjänsten som utvecklingskoordinator på Svenska Skidförbundet. Efter ett år på förbundet blev Uusitalo tränare för gruppen som senare blev Team Bauhaus. Nilsson tog då över tränarrollen för utvecklingslaget.

Det blev ett år även på de nya tjänsterna innan de tillsammans bildade tränarteamet för herrarnas a-lag 2018. Där har de varit fram till nu.

Arbetet som landslagstränare innebär väldigt många resdagar per år. Med små barn på hemmaplan blir det stor påfrestning i längden.

– Arbetet som landslagstränare är fantastiskt utvecklande och roligt på många sätt, men det är samtidigt väldigt intensivt och speciellt. Det är mycket som ska klaffa såväl på jobbet som på hemmaplan. Efter två år på resande fot är det dags att vara hemma mer, säger Mattias Nilsson.

Båda två väljer därför att kliva av sina uppdrag som landslagstränare. Uusitalo ser fram emot några månader med föräldraledighet.

– Jag är tacksam för den tid vi fått med landslaget, men nu vill jag vara hemma med mina barn över sommaren och hösten. Det ser jag fram emot väldigt mycket nu, berättar Uusitalo.

Nilsson och Uusitalo har kvar sina anställningar april ut. Vad som händer därefter för Nilsson är ännu inte klart. Det är inte heller klart vart Uusitalo tar vägen efter sin föräldraledighet.

– Svenska Skidförbundet vill tacka Mattias och Fredrik, som gjort fantastiskt bra jobb i sina roller som landslagstränare. De har varit väldigt uppskattade av både åkare och medarbetare, säger Daniel Fåhraeus, längdchef.

Fokus för Fåhraeus är nu att tillsätta en ny landslagschef. Därefter kommer resten av organisationen ses över. Parallellt med rekryteringsarbetet görs en utvärdering där samtliga åkare och ledare i organisationen deltar.

– Min förhoppning är att vi kan presentera en ny landslagschef i början av april. Tillsammans med den personen kommer vi sedan sätta ihop kommande säsongs organisation och landslagsgrupper, avslutar Fåhraeus.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Lotta Udnes Weng. Thibaut/NordicFocus.

Resultater Lotta Udnes Weng 2019-2020

Slik gikk det gjennom sesongen

Marte Mæhlum Johansen under U23-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

SØLV-JENTA: – JEG OVERTENKTE NOK LITT

Slik snudde Marte nedtur etter skademareritt og tung sesongstart

Marte Olsbu Røiseland med VM-medaljer fra verdensmesterskapet i Anterselva / Antholz 2020. Foto: Manzoni/NordicFocus.

SKISKYTING: – Landslagsstrukturen vil ikke bli berørt

– Fått i oppgave å identifisere kostnadsbesparende tiltak

Didrik Tønseth, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby er godt plassert i feltet under 5-mila i Holmenkollen 2020. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Pressemelding fra Norges Skiforbund

– Situasjonen for Skiforbundet er svært alvorlig

Snødager ved Bjørnholt i Nordmarka og på Blindern i Oslo. Grafikk: Sigmund Hov Moen.

SKISESONGEN 2019/2020 I OSLO SKIKRETS

– Bare fem tidligere år har det vært færre skidager

De jevngamle oslogutta Anders Gløersen og Eirik Brandsdal utgjorde i mange år et par av pilarene i sprintlandslaget. Her fra et arrangement i forkant av den fremgangsrike 2012-sesongen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

BRANDSDALS SORTI FORENKLER EN KREVENDE LANDSLAGSKABAL

Kun 3 av 7 løpere står klart igjen på sprintlaget (Langrenn Pluss Kommentar)

Eirik Brandsdal. Foto: Modica/NordicFocus.

Resultater Eirik Brandsdal 2019-2020

Slik gikk det gjennom sesongen