SKIPLUKKER'N SVARER| Resultater er under nyhet nr 4
Anders Aukland er her nummer 2 fra venstre i Team Ragde Eiendom på vei mot raskeste tid blant herrene i lagtempoen under Pro Team Tempo i Livigno som åpnet Visma Ski Classics 2019-2020. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

Anders Aukland er her nummer 2 fra venstre i Team Ragde Eiendom på vei mot raskeste tid blant herrene i lagtempoen under Pro Team Tempo i Livigno som åpnet Visma Ski Classics 2019-2020. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

AUKLAND ETTER 31 TIMER OG 516 KM PÅ SKI: – Det var på tide å komme seg hjem

Tips en venn  Skriv ut

Anders Aukland er ikke helt som andre skiløpere og i hvertfall ikke helt som andre 47-åringer.

Ta med broren Jørgen og makkeren Joar Thele fra Team Ragde Eiendom og du har en passe crazy trio når det kommer til det å hente ut hva som bor i kroppen.

Men da de sist weekend gikk 516 km på ski ved Gjerdingen, langt nord i Nordmarka, trengte de ikke å ta ut alt i det som skal være ny verdensrekord.

– Vi hadde fortsatt litt mer å gå på, men det var på tide å komme seg hjem, sa Anders Aukland til NRK.no etter at bragden var gjennomført.

De holdt på i drøyt 31 timer.

For opplevelsen
– Vi gjorde det mye for opplevelsen. Det var ganske rått, men det er langt, altså. Målet var å gå den lengste skituren som er gjort, la Anders til.

NRK.no oppsummerer også den siste tidens kilometerbragder.

Landslagsmannen Hans Christer Holund og Johan Tjelle gikk litt tidligere i mars en tur på over 200 kilometer.

Deretter fulgte Joar Thele og Anders Aukland opp med 320 kilometer.

Eirik Asdøl brukte sist helg til å sette alle helt på plass da han gjennomførte 376 kilometer på nær 19 timer.

Men i smug brukte også trioen Joar Thele, Anders og Jørgen Aukland denne helgen vi nå har lagt bak oss altså til å suge unna 516 kilometer på 31 timer.

Dette skal være ny verdensrekord og det er i følge NRK da Bjørn Løkkens rekord på 500 kilometer fra 1983 som nå ble slått.

Thea Krokan Murud som også er fra Team Ragde Eiendom gikk for øvrig denne helgen 347 kilometer på 24 timer.

Brå sesongslutt gir nye muligheter
Årsaken til at toppene både innen allround-langrenn og langløp nå kan "leke" kilometerjakt, det henger naturlig nok sammen med at sesongen brått ble avsluttet noen uker før planlagt grunnet koronaviruset og COVID-19 pandemien.

I helgen skulle langløperne egentlig gått Reistadløpet som inngår i Visma Ski Classcis, mens det for landslagsløpere og andre distanseløpere var NM del 2 på programmet, med blant annet 3- og 5-mila.

* Se hele saken "Aukland satte «uslåelig rekord» etter å ha gått i nesten halvannet døgn: – Hadde litt mer å gå på" på NRK.no.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus