SKIPLUKKER'N SVARER| Resultater er under nyhet nr 4
Johannes Høsflot Klæbo inn til kontrollert sprintseier på nest siste etappe av Tour de Ski 2019-2020. Foto: Modica/NordicFocus.

Johannes Høsflot Klæbo inn til kontrollert sprintseier på nest siste etappe av Tour de Ski 2019-2020. Foto: Modica/NordicFocus.

KLÆBO VIL TILBAKE I SPRINTLANDSLAGET

– Jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har, påpeker Johannes.

Tips en venn  Skriv ut

Johannes Høsflot Klæbo (23) ønsker å være en del av sprintlandslaget den kommende sesongen.

– Det er det jeg har mest lyst til, og som jeg føler passer meg best, sier Johannes.

Johannes og morfar har brukt de siste dagene til blant annet å oppsummere forrige sesong, samt til å identifisere hva som vil være best for ham den kommende sesongen hvor World Cup og VM står på planen. 

– Akkurat for tiden er det andre ting som preger verden mer enn ski og forberedelser til idrettskonkurranser, med eller uten ski, understreker Johannes. Men det har vært en del spørsmål om hva jeg tenker fremover, derfor denne infoen nå.

– Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har.

– Jeg har vært tilfreds med opplegg og samarbeid med Norges Skiforbund, allroundlandslaget og miljøet. Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Johannes understreker at han ikke er misfornøyd med utviklingen på distanse, men skulle gjerne ha vært noen hakk høyere oppe i distansecupen for å kunne konkurrert om sammenlagtseieren. Manglende stabilitet har gjort dette vanskelig.

– Jeg kom jo på 6.-plass i verdenscupen på distanse siste sesong, mot 9.-plass sesongen før. Sånn sett var det en fremgang, sier han.

– Vi har god erfaring med å samarbeide med Arild. Samarbeidet mellom morfar og han har også fungert bra tidligere.

23-åringen tror at skiglede er et viktig fundament for å lykkes på kort og lang sikt.

– Det er svært viktig å ha det gøy – og at ting ikke blir for seriøst. Det må være lystbetont. Også måten det trenes på i sprintlandslaget passer meg nok bedre. Her er det litt mer fartslek, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Morfar Kåre Høsflot jobber kontinuerlig med å finne det optimale opplegget for Johannes. Han tror at sprintlandslaget er den beste løsningen.

– Jeg tror at sprint er et bedre utgangspunkt for Johannes sin del, selv om vi ikke sitter med noe fasitsvar. Vi vet heller ikke om det er mulig å kombinere det å være best i verden på både sprint og distanse. Slik langrenn har utviklet seg, tror vi det er viktig for Johannes å beholde sprint-egenskapene for å kunne bli en god allroundløper. Ja, vi mener at dette er et godt valg, så får tiden vise om vi har rett eller ikke, sier Kåre Høsflot.

Begge mener at sprintlandslaget nå er den riktige veien for at han skal bli en mer komplett skiløper, for både sprint og distanse.

– Det er målsettingen. Og jeg tror også at sprintlandslaget kombinert med personlig målrettet trening vil gjøre Johannes også til en bedre distanseløper, sier Kåre Høsflot.

– Mitt mål er jo å toppe både sprint og distanse. Så må jeg trene mest mulig riktig for å realisere de målsettingene. Jeg mener at vi er på rett vei, med dette, sier Johannes Høsflot Klæbo.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus