800 SPESIALARTIKLER (klikk)

RESULTATER - VC Ruka: SØN: Totalt 3 av 3 etapper og dagens etp-tider på 10/15 km: Kvinner- Menn| LØR: 10/15 km: Kvinner- Menn| FRE: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet nr. 4 og 5
Trysil har aldri startet langrennssesongen så tidlig. 24. oktober ser det slik ut på langrennsarenaen. Foto: Destinasjon Trysil.

Trysil har aldri startet langrennssesongen så tidlig. 24. oktober ser det slik ut på langrennsarenaen. Foto: Destinasjon Trysil.

ÅPNER LANGRENNSLØYPENE NÅ: TRYSIL STARTER SESONGEN 24. OKTOBER 2020

REKORDTIDLIG: 6,5 kilometer langrennsløyper klare

Tips en venn  Skriv ut

Det er sjette året på rad at Trysil lager langrennsløyper på snø fra i fjor, men de har aldri startet sesongen så tidlig som i år.

24. oktober 2021 kan man trene på hele 6,5 kilometer langrennsløyper i Trysil.

74.000 kubikkmeter snø har vært lagret under flis i Trysil gjennom sommeren. 24. oktober er denne snøen blitt til 6,5 kilometer med langrennsløyper på Trysilfjellet Arena, og dermed er en rekordtidlig langrennssesong i gang i Trysil.

– I år har vi lagret 10.000 kubikkmeter mer snø enn tidligere år. Så vi kommer til å ha en knallgod såle, som kommer til å vare gjennom hele tidligsnøperioden vår som er til 13. desember, sier Johan Swärd, daglig leder ved Trysilfjell Utmarkslag.

«En fantastisk måte å bli en bedre skiløper på.»

En tidlig start på langrennssesong er blitt svært populært i Trysil de siste årene. Langrennsløypene og skiskytterarenaen brukes både av aktive mosjonister og landslag.

Johannes Høsflot Klæbo er stor fan av tidligsnø. Det avslørte skikongen da han gikk rulleskisprint i Trysil tidligere i høst.


Legg skjermen dersom hele bildet ikke vises.

– Jeg tror at åpning 24. oktober med en såpass lang løype som de har her i Trysil, er en fantastisk måte å bli en bedre skiløper på, sa Høsflot Klæbo.

– Det er klart stor forskjell på 6,5 kilometer og én kilometer løyper som du kan gå andre plasser når de legger ut snø.

Trysil tilrettelegger for rekruttering

I Trysil fortsetter man å tilrettelegge for rekruttering innen langrennssporten ved å bygge egne teknikkområder rundt langrennarenaen.

Det har vist seg å være viktig for å gjøre langrennstrening mer interessant, særlig for langrennsklubbene som kommer til Trysil med barn og unge.

– Jeg må si at jeg er veldig glad for å høre at det legges til rette i Trysil for å jobbe med teknikk og få bedre balanse på skiene. Det å jobbe med tekniske øvelser gjør at man blir en bedre skiløper og tar steg, sa Johannes Høsflot Klæbo.

Smittevern i fokus - trygt og sikkert i Trysil

Tidligsnøsatsingen er en del av Trysils bærekraftige helårsutvikling.

Langrenns- og skiskyttertilbudet fyller senger i en periode hvor det historisk sett har vært veldig lite gjester i Trysil. I år er det viktigere enn noensinne å holde «reiselivshjulene» i gang.

Derfor jobbes det i hele Trysil med smittevern og tiltak som skal sikre gjestene på plass.


Legg skjermen dersom hele bildet ikke vises.

– Vi har akkurat vært igjennom en god sommer for hotellet. Vi er derfor trygge på at treningsgjester i Trysil skal oppleve det sikkert å bo hos oss. Med hotellets 33.000 kvadrat så har vi mulighet til å spre gjestene våre godt, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil.

– Vi har tidligere år hatt veldig fornøyde treningsgjester her. Vi tilrettelegger med gode og næringsrike måltider, og en stor bonus er selvfølgelig beliggenheten vår.

– Langrennsarenaen ligger kun noen hundre meter fra hotellet. Nå gleder vi oss til å ta imot langrennssultne gjester igjen.

* Trysil er profileringspartner av Langrenn.com


* Beitosprinten - Nasjonal åpning: Program| TV-tider| Værvarsel| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse