RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Illustrasjonsbilde av brann i industrilokale. Foto: Geir Nilsen / Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde av brann i industrilokale. Foto: Geir Nilsen / Langrenn.com.

STORBRANNEN I FISCHERS SKIFABRIKK KAN RAMME SKILØPERE I NORGE

Norske importøren til Langrenn.com: – Det er uvisst når de får oversikt der nede

Tips en venn  Skriv ut

STORBRANNEN I FISCHERS SKIFABRIKK KAN RAMME NORSKE SKILØPERE

Den østerrikske skiprodusenten Fischer var rammet av en omfattende brann i sine produksjonsanlegg i Ukraina i forrige uke, og det er fortsatt uklart når produksjonen kan komme i gang igjen.

Ingen mennesker omkom og ingen ble skadet i brannen, som brøt ut i produksjonslokalene til den ukrainske fabrikken natten mellom 11. og 12. oktober 2020.

Fischer jobber fortsatt med å få oversikt over hva som er tapt, hvor mye som er reddet og hvor store konsekvenser brannen vil få for tilgangen på Fischers produkter inn mot sesongstarten.

Det bekrefter Alf-Roger Holme som er markedssjef i Finor, Fischers distributør i Norge, overfor Langrenn.com fredag ettermiddag.

– Det er først og fremst turski og fjellski, og noen av de rimeligere skimodellene som produseres på denne fabrikken, så det skal ikke ha gått utover produksjonen av topp racing skiene, sier Holme.

Han sier videre at de racing-skiene som er bestilt og skal leveres til norske løpere og forhandlere i stor grad skal være sendt før brannen i Ukraina.

– Vi har fått en del av det som var bestilt til det norske markedet på lager allerede, noe er fortsatt på vei, og det er mulig at noe av lagerbeholdningen på fabrikken er reddet. Men det er uvisst når de får oversikt der nede, sier Alf-Roger Holme. 

Det som er klart, er at brannen har ødelagt flere av produksjonsenhetene ved fabrikken. Derfor kan ikke Holme utelukke at brannen kan få konsekvenser for norske forhandlere og forbrukere.

– Vi har som sagt fortsatt ikke full oversikt over hvilke deler av produksjonen som ble rammet, og hvordan det vil påvirke produksjon og distribusjon framover. Hvis vi ikke får noe mer av det vi mangler nå, så kan det føre til at det blir vanskelig å få tak i noen av våre produkter i en tid framover, sier han til Langrenn.com.

Den østerrikske skiprodusenten jobber nå med å få oversikt over omfanget av brannen, og når produksjonen ved fabrikken i Mukasjevko i Ukraina kan gjenopptas.

Inntil videre vil Fischer flytte produksjonen fra den brannherjede fabrikken til fabrikken i Ried i Østerrike, som er Fischers hovedkontor, men til tross for at det nå jobbes ekstra skift ved disse regner ikke Fischer med at de kan være ajour med produksjonen før neste høst.

Fischer har over 900 ansatte i Ukraina, og fabrikken i Mukasjevko har vært en viktig del av Fischers produksjonskapasitet i over 30 år.

Det antas at det er en feil ved det elektriske anlegget som var årsaken til brannen.

* Fischer er profileringspartner av Langrenn.com


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse