Illustrasjonsbilde. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Illustrasjonsbilde. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

LESERBREV om sesongåpning Beitostølen: – Hvor er Skiforbundet her? Ingen uttalelser fra de høye herrer på Ullevål er å høre, påpeker leverandøren Kai Egil Simenstad

Mitt spørsmål er da. Må vi reise på skirenn i disse tider? Er det så viktig for Skiforbundet å få TV-tid til sine sponsorer?

Tips en venn  Skriv ut

LESERBREV – Sesongåpning Beitostølen: – Hvor er Skiforbundet her? Ingen uttalelser fra de høye herrer på Ullevål er å høre, påpeker Kai Egil Simenstad

Som en av de små underleverandørene til Skiforbundet har jeg den siste tiden stilt meg en del spørsmål angående sesongåpningen i langrenn på Beitostølen 20. til 22. november.

Mitt firma er akkreditert til åpningen, men jeg er veldig i tvil om jeg vil delta på dette arrangementet i år. Vi er som alle vet inne i en tung tid med Covid-19 smitte i store deler av landet og vår statsminister, Erna Solberg har gått ut med flere anbefalinger rundt smittespredning.

En av de er at vi unngår mest mulig reiser og forflytninger til store sammenkomster.

Jeg vet at arrangørstaben på Beitostølen er meget dyktige og har gjort hva de kan i forhold til de restriksjoner de har fått med tanke på å arrangere skirenn.

Mitt spørsmål er da. Må vi reise på skirenn i disse tider? Er det så viktig for Skiforbundet å få TV-tid til sine sponsorer?

Jeg mener bestemt at Skiforbundet burde gått foran som ett godt eksempel og avlyst dette og virkelig bidratt i denne felles nasjonale dugnaden mot Covid-19.

Gålå har avlyst sin Norgescup for seniorer helgen etter Beitostølen, fordi at de føler at de har ett ansvar for sine medlemmer og folk i nærområdet.

Gålå har mange meget dyktige pensjonister som jobber dag og natt for at vi skal ha det vi trenger når vi er der på renn, og disse slipper nå å få besøk av 200-300 løpere, smørere, trenere og andre personer fordi rennkomitéen satte foten ned og tenkte på helsa og samfunnet først.

WC Lillehammer i desember er også avlyst, det samme ble sesongåpningen til skiskytterne på Natrudstilen selv om de fikk tilbud om å sesongåpne i Trysil. De takket høflig nei og uttalte at; "Vi vil være med på den Nasjonale dugnaden mot Covid-19".

Hvor er Skiforbundet her? Ingen uttalelser fra de høye herrer på Ullevål er å høre, sitter de bare og venter på at kommunelegen i Øystre Slidre skal ta en ny vurdering og avlyse, istedenfor å ta den selv og bidra i vår felles nasjonale dugnad?

Når man ser hvor mye som har blitt skrevet siste døgnet om fotballandslaget så burde noen komme på banen og uttale seg om dette fra arrangøren.

Alle kan vi bli smittet, ung som gammel, det har vi sett mange eksempler på av i de siste ukene.

Jeg har snakket med flere av de andre underleverandørene som er av samme oppfatning som meg når det gjelder dette.

Jeg ønsker meg skirenn oppe på Beitostølen, hos Erik Østli & co., for de er noen av de beste arrangørene i Norge, men jeg ønsker meg det under andre omstendigheter enn det er per dags dato, da skoler stenges ned igjen og smittetallene er på det høyeste siden Covid-19 brøt ut.

Med skihilsen fra
Kai Egil Simenstad

---

SE OGSÅ

* – Nå synes jeg Skiforbundet og ledelsen der misforstår, sier Øyvind Mobakken som vil ha aktivitet fremfor store støtteapparater på tur

---

* Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Swix Triac 3.0. Foto: Swix Sport.

HVA SKILLER TOPPSTAVENE PÅ ØVERSTE OG NEST ØVERSTE NIVÅ?

– I tillegg til triveligere pris, har de nest beste stavene flere fordeler

Atomic Redster S9 Gen S.

ATOMIC FORNYER SKØYTING MED REDSTER S9 GEN S

– Veien til målstreken blir mer direkte og kortere

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

Stiller spørsmål ved de ulogiske nedstegningene - Les brevet i sin helhet

Falu Rödfärg og Vasaloppet går sammen.

FALU RÖDFÄRG BLIR NY PARTNER FOR VASALOPPET

Har fulgt samme grunnresept i over 250 år

Annonse