Ebba Andersson. Foto: Modica/NordicFocus.

Ebba Andersson. Foto: Modica/NordicFocus.

OGSÅ SVERIGE DROPPER VERDENSCUPEN FREMOVER

– Vi kan også ha hatt flaks

Antallet nasjoner som følger Norges eksempel øker nå på.

Tips en venn  Skriv ut

Längdlandslaget avstår världscupen i Davos och Dresden

Svenska skidförbundet längd har efter noggrant övervägande tagit beslut om att inte delta i världscupen i Davos och Dresden.

− Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i Davos och Dresden har varit ett mycket svårt beslut, men det är taget med åkarnas hälsa i fokus. Vi vet att beslutet skapar besvikelse hos de aktiva men också för publiken framför TVn. Hur mycket vi än vill tävla och bjuda på underhållning så känns detta beslut som det enda rätta när allt ställs på sin spets, säger Daniel Fåhraeus, Svenska Skidförbundets längdchef.

Beslutet om att ställa in tävlingarna för de svenska åkarna är taget tillsammans med längdlandslagets medicinskt ansvarige, Per Andersson och även de aktiva har involverats i processen för att skapa samsyn och förståelse i beslutet.

− Den medicinska bedömningen har haft övervägande betydelse för vårt beslut. Vi har samtidigt varit noga med att utröna varje möjlighet till att ta laget på ett säkert sätt till först och främst Davos men också Dresden, men ändå landat i att det bästa vi kan göra nu är att avstå, fortsätter Fåhraeus.

Per Andersson har haft en av sina viktigaste och tuffaste utmaningar som medicinskt ansvarig för längdlandslaget.

− Vi drog en del lärdomar om genomförandet av en världscuptävling i Ruka. Vi har konstaterat att det gick bra. Men vi kan också ha haft tur. Som det ser ut kan vi inte skapa en smittfri väg till och från Davos eller Dresden. Om det går illa kan sjukdomen få potentiellt allvarliga konsekvenser för den som smittas. Det är ingen av oss inblandade som är villiga att ta den risken, säger Per Andersson.

Svenska Skidförbundet kommer att ge besked längre fram om Tour de Ski i januari. 


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse